Румен Радев проби в БСП, превзема партията отвътре

Диана Тонова е новият лидер на БСП-София. Преди два дни тя беше избрана от делегатите на градската конференция с 82 гласа, съобщи гордо председателят на партията Корнелия Нинова. Избран е също така и нов градски съвет. Става дума за 74 души.

От свои хора на „Дондуков” 2 Narod.bg обаче научи, че новият социалист №1 в София е от близкия кръг на президента Румен Радев. Левите се радват, че държавният глава най-сетне е пробил в БСП и може да спомогне за падането от власт на влюбената в лидерството Корнелия Нинова.

След провеждането на конференции в София и след издигнатите номинации, партийните членове на конференцията, които са 147, избраха новото ръководство на БСП, пъчи се Нинова.

За председател на Контролната комисия е избрана Таня Найденова с 66 гласа, а за нейния съперник са гласували 44 души. Според лидерката на Столетницата изборът бил изключително демократичен и доказателство, че е най-правилно да се даде право на членовете на партията да се произнесат.

Корнелия посочи още, че Диана Тонова била единствената, която не е гласувала за общинския съветник от групата на “Продължаваме промяната – Демократична България” – “Спаси София” Цветомир Петров, който беше избран за председател на Столичния общински съвет през февруари.

Остава да видим дали с помощ от Румен Радев БСП ще започне вътрешно изчистване и смяна на несменяемата Корнелия, завърши източникът на Narod.bg.