Робо доктори лекуват 10 000 пациента на ден в болница в Китай, управлявана от AI

В Китай създадоха първата болница, която изцяло ще се обслужва от робо доктори. Бъдещето на изкуствения интелект в медицината изглежда светло с бързият напредък на технологиите. Китайски учени създадоха първата болница в света, управлявана от изкуствен интелект. Те обещават болницата да заработи през втората половина на тази година и радикално да промени начина, по който лекарите лекуват пациентите.

Благодарение на симулираната среда лекарите ще могат да лекуват до 10 хиляди пациента в рамките на един ден. За момента на разположение на пациентите са 18 вирусни лекари и медицински сестри, които да диагностицират заболявания.

свързани

Пренасянето на AI болниците в реалния свят означава, че реалните студенти по медицина могат да получат подобрени възможности за обучение, защото те ще се учат върху виртуални пациенти, без риск да навредят на някого. Когато ролите бъдат разменени – виртуални лекари и реални пациенти могат да се предоставят онлайн услуги. Едно обаче е сигурно – машините никога не могат да заменят хората.

Вижте повече във видеото.

Източник: Bgonair.bg