Расте недоволството от организацията на движението в София, таксита блокираха центъра

Националният таксиметров синдикат излезе на протест. Браншът е недоволен от закриването на стоянките в столицата. Реорганизацията на трафика се превърна в ябълката на раздора в Общинския съвет.

„Провели сме разговор с Терзиев по тази тема, ще бъдат чути експерти, ще се види дали това е било най-доброто решение. Трябва да гледаме глобално на София, не можем да гледаме една улица за хората, които живеят там. Пътните артерии са на цяла София, а не на местното население“, каза председателят на СОС Цветомир Петров.

свързани

За Тодор и семейството му промените в движението представляват голяма трудност, особено за внука му. 

„Всеки ден се налага да спирам на самия булевард, за да кача количката и да го закарам на детска градина. Спирането на булеварда значи затварянето на цяла лента. Отзад започват да крещят, да свират. Майка ми е инвалид, по същия начин е и с нея, вече две седмици не излиза“, сподели той.

свързани

На този фон протестите не спират. От Българската асоциация на заведенията заявиха, че новата организация на движението в центъра на София пречи на зареждането на търговските обекти. А на протест днес излязоха и таксиметрови шофьори. 

„Унищожените 21 таксиметрови стоянки в широкия център на София, без каквото и да е съгласуване с бранша, е конкретният повод за протеста ни. Без какъвто и да е диалог с нас бяха премахнати поредните таксиметрови стоянки заради реорганизацията на движението от ПП-ДБ-СС“, обясни Красимир Цветков от Националния таксиметров синдикат.

Вижте повече в репортажа на Алекс Христов.

Източник: Bgonair.bg