РАДИКАЛНО: Възрожденец №1 прави своя група в ЕП

Първата партия в историята на България с две парламентарни групи в две различни държави се надява да бъде формацията на Костадин Костадинов – „Възраждане”. За радикалната идея разказаха пред „Уикенд” от екипа на партията, която се е засилила ударно според социолози към второто място на парламентарните избори.

От „Възраждане” признаха, че доста от политическите семейства в Европейския парламент са затръшнали вратите си пред лидера Костадинов с кодово име Костя Копейкин, затова и той се решил на радикална стъпка – евродепутатите му да си учредят собствена, отделна парламентарна група в Брюксел след вота на 9 юни.

Според кандидати за Страсбург, нямало само влезлите в ЕП от листата на партията да са група, а вече били отправени покани към други кандидати за европарламента от други държави, изповядващи аналогичен радикален уклон. Сред тях имало френски и унгарски политици и кандидати за членове на ЕП, но Костадинов оглеждал и проруски настроени крайно десни активисти и от други държави, разказаха още от „Възраждане”.

Причината за дръзката стъпка е фактът, че дори крайната десница в ЕП предупреди партията, че с проруската си риторика и радикалните си тези за излизане на България от НАТО и ЕС, неприемането на еврото и реално повечето от предизборните закани на „Възраждане” евродепутатите на Костадинов ще седят на последните редици на банките, защото няма да ги приеме нито едно политическо семейство.