Радев: Да отправим общ призив за мир и подкрепа към бедстващите


Радев: Да отправим общ призив за мир и подкрепа към бедстващите

Снимка: БГНЕС

Във време на драматични изпитания за човечеството, днешното събитие е и повод да отправим нашия общ призив за мир и разбирателство, за съпричастност и подкрепа към бедстващите в регионите на кървави военни конфликти – там, където всеки ден продължават да загиват невинни жени и деца, и там, където човешкият живот престана да бъде ценност. Това заяви държавният глава Румен Радев, който домакинства тържествената вечеря ифтар по повод началото на свещения месец за мюсюлманите Рамазан.

Нека го направим с ясното разбиране, че това е проява на отговорност към съдбата на идните поколения, на които ние сме длъжни да завещаем един по-добър свят, добави държавният глава. Радев подчерта, че за него е огромно удоволствие на бъде отново домакин на тържествената вечеря ифтар по повод на свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Той посочи, че тя е израз на убеждението му за значимостта на религиозните традиции в нашата страна.

Следващите дни и седмици са не само време за пост и молитва, за размишление и равносметка, те са и възможност преди всичко за смирение и опрощение, за милосърдие и милостиня, заяви Радев.

На празничната вечеря са поканени представители на мюсюлманската и на останалите традиционни религиозни общности в България, представители на дипломатическия корпус у нас, дейци от сферата на духовността, културата, образованието и науката, общественици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *