Пътят от София до Самоков: Осеян с ями, шофьори пукат гуми

Добра новина от преди няколко месеца е стартът на изготвянето на проект за ремонтирането на второкласния път, който свързва София със Самоков. Дано няма забавяния, защото положението там вече е критично. Ето какъв сигнал получихме в платформата на Helpbook.info по повод състоянието му в момента:

„Моля за спешни мерки за запълване на огромни дупки по пътя от София до Самоков /през Панчарево и Долни Пасарел/.

Състоянието на пътя е без коментар – дупките са с голям диаметър и дълбочина. Всекидневно всички се налага да минаваме в насрещната лента, за да не останем в поредния гьол на шосето. Когато има колони от коли и тирове /които също не са малко/, положението става опасно за живота.

Свидетел съм как на два пъти шофьори пукат гуми, попадайки в дупка. Когато вали не се виждат големите ями, защото приличат на локви, и някой си остава там, заобикаляме го, докато си измъкне колата и от опасно, положението на пътя става животозастрашаващо!

Моля за спешни мерки, защото не бива да има загинали поради небрежност на отговарящата за състоянието на пътя институция, за да се обърне внимание тогава.

С уважение и в очакване на незабавни ответни действия за предотвратяване на пътни инциденти. Достатъчно е да шофирате от Кокаляне до Долни Пасарел, за да се убедите, че не съм преувеличила изобщо, за съжаление“.

Редовно получаваме и сигнали за потрошени съоръжения по паркове и детски площадки. В поредния такъв наш потребител описва възмутителното поведение, което наблюдавал: „В парк “Хиподрума” се наблюдава вандалско поведение от подрастващите деца, придружени от техните родители, които по никакъв начин не реагират, защото са заети да си пият бирата и да си зяпат телефоните.

Наскоро се поставиха две чешми, децата пред родителите си ги блъскат (чупят), да не говорим какво е на спортната площадка, никой не може да тренира – там е още по-зле бебета и малко по-големи деца блъскат уредите, пречат на трениращите, да не говорим как висят по лостовете, където малко дете работа няма, освен ако няма някой от родителите, който да му показва какво точно се прави, там – такива няма. Това нещо се случва пред родителите им! Има си детска площадка! Която е празна.“

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал – направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg