Първо в Narod.bg: „Величие” се разпадна, 6-има напуснаха (ИМЕНАТА)

Партия „Величие” ще престане да съществува като парламентарна група, след като шестима депутати са подали заявление за напускане, научи само Narod.bg. Новината ни бе преписана от няколко „големи“ сайта, които, естествено, забравиха да цитират.

В момента партията има 13 депутати, но шестте люспи на „идеолога“ Ивелин Михайлов свалят броя им под нужните 10 за съществуване на ПГ.

Narod.bg научи и имената на отцепниците – Красимира Катинчарова, Юлияна Матеева, Росица Калинова, Павлин Петров, Лариса Савова и Ирена Негинова.

В този случай, обаче, „Величие” остава без субсидия, депутатите нямат служебни коли, взимат и партийната стая на разпадналата се ПГ в Народното събрание.

По-рано тази сутрин полк. Николай Марков пък заяви, че няма да се оттегли от поста председател на парламентарната група на „Величие“. В предаването „Тази сутрин“ по бТВ той говори за разрива в отношенията в партията.

Разломът между мен и Ивелин Михайлов настъпи, когато той заключи депутатите в един хамбар в собствената си къща и ги държа от 15:00 до 19:30 часа, докато аз отида да му кажа, че задържането на депутати по този начин, изземането на телефоните им и хвърлянето им на друга страна, тоест лишаването им от комуникация, е престъпление, каза Марков. Това е търговия с влияние и за това се полага от 6 до 10 години лишаване от свобода, заяви председателят на ПГ на „Величие“.

Заключването на депутатите е станало след гласуването за Временната парламентарна комисия за изработването на правилника на Народното събрание, обясни Марков.

Оттогава той (Михайлов-бел.ред.) ни нарича предатели всички и призовава хора да ни убиват, допълни председателят на ПГ на „Величие“.

„Сега организира хора, които да идват пред Народното събрание да ме линчуват за предателство, което аз не знам кое е – гласувахме против избирането на председател на парламента, гласувахме против правителството. Кога предадох и какво предадох на идеята „Величие“ аз или парламентарната група?“ попита Николай Марков.

Той допълни още, че проблемът се е задълбочил, след като е поискал пред всички депутати бизнесът на Михайлов да се отдели от партийната работа.

На тези срещи, които прави, които уж са с партийни цели, да се освобождава мафията, да се бори с нещо, реално се събират пари в кашони, да се продават книги по 150 лева на Ивелин Михайлов, търговия, каза още Николай Марков.

Марков обясни, че е бил поздравен на Национална конференция (на партия „Величие“) от госпожа Албена Пекова, в присъствието на всички делегати, че е председател на партията и бил издаден протокол.

Конференцията се проведе в „Исторически парк“, каза още той. Задължение на тези, които проведоха конференцията, е да внесат документите в съда. Оказа се, че това е поредната измама и че те не са внесли документите в съда. Това е документална измама, допълни Николай Марков. Справка в сайта на партията показва, че и до момента като председател на „Величие“ е посочена Албена Пекова.

За натиск в партията говори и зам.-председателят на Народното събрание и депутат от „Величие“ Виктория Василева. Няма да отричам, че натиск върху партия „Величие” има и отвън, и отвътре, заяви тя в предаването „Здравей, България” по Нова Телевизия. Василева призна, че е получава заплахи за живота си.

Заместник-председателят на Народното събрание обясни, че не е присъствала на срещата, за която се твърди, че депутати са били заключвани и оставени без телефон дълго време: Така разбрах, но не съм присъствала на тази среща. Били са извикани и изолирани от Ивелин Михайлов в Историческия парк край село Неофит, обясни Василева.

Вчера Централният съвет на партия „Величие“ призова Виктория Василева да освободи поста на заместник-председател на Народното събрание, а Николай Марков – поста на председател на парламентарната група.

Ситуацията, обаче, се променя с факта, че шестима напускат и ПГ на „Величие” престава да съществува в правния мир.