Путин празнува с 80 000 души на Червения площад анексирането на Крим и победата си

Грандиозен концерт събра над 80 000 хиляди на Червения площад в Москва. Поводът – анексирането на полуостров Крим през 2014 година. Празненството съвпадна и с преизбирането на Путин за още 6 години на власт. Президентът приветства „завръщането в родината“ на завзетите територии, макар че, според думите му, това се оказало „трудно и трагично.“

„Драги приятели, приветствам ви и ви поздравявам с празника – съединението на Крим и Севастопол с Русия. Що се касае за Новоросия и Донбас – хората, които живеят там заявиха категоричното си желание да се върнат в нашето семейство. Завръщането в родината се оказа трудно и трагично, но ние го постигнахме и това е голямо събитие в историята на нашата държава!“, каза Путин.

свързани

Думите му бяха посрещната си възгласи „Да живее Русия“.

Анексирането на Крим през март 2014 г. не е признато от международната общност. Европейският съюз обяви, че няма да зачете и резултатите от президентските избори в завзетите от Русия украински области – Крим, Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска.

свързани

„Видяхме руските избори. Мога да кажа, че изборите не бяха честни и свободни, не преминаха при международно наблюдение и за избирателите
имаше много ограничения.
Тези избори се основават на натиск и бяха произведени също и в завзетите украински области, в нарушение на суверенитета на Украйна“, върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел.  

Владимир Путин спечели в анексираните територии близо 90 процента подкрепа. Той обяви, че Русия възстановява железопътната линия от Ростовска област през Донбас до Кримския полуостров, за да не бъде Кримският мост, който често попада под обстрел, единственият вариант за достъп до полуострова. 

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Източник: Bgonair.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *