Прокуратурата дебне Динко да излезе от болница, за да му повдигне обвинение?

Прокуратурата чака Динко Вълев от Ямбол, познат като ловеца на бежанци, да бъде изписан от болница, за да бъде арестуван  и да му бъде повдигнато обвинение, съобщават от „24 часа“, цитирайки свои източници.

Той се разследва за участие в организирана престъпна група, която е рекетирала тираджии, ползвали се от услугата репатрация, която Вълев предлага от няколко години, разкриха запознати.

Репортерска проверка установи, че към момента Динко се намира в болница „Сърце и мозък“  в Бургас. По неофициална информация той е приет в кардиологичното отделение заради тромб.

От здравното заведение обаче не дават официална информация. Самият Динко, потърсен по телефона още в неделя, не коментира нито как е, нито къде се намира, само пожела приятен ден на репортера.

Междувременно в Ямбол вече има двама задържани, които се разследват за участие в същата организирана престъпна група, за която се разследва и популярният ловец на бежанци.

„Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота“, заяви преди няколко дни Динко пред бургаската медия Флагман. Това остава и последният коментар, който е направил по темата.

Преди дни в онлайн пространството се появиха твърдения, че полицията издирвала Динко за участие в организирана престъпна група, действала на територията на Ямбол в продължение на три години.

Според Трафикнюз.бг дори имало издадена заповед за ареста на Динко, но до този момент той не бил открит.

В различни медийни публикации се твърди, че Динко бил издирван, защото имало показания срещу него от лице, което вчера било задържано на територията на Ямбол. Въпросният посочил, че Господин Вълев организирал схема за изнудване на катастрофирали шофьори на тирове, в която участвали и полицаи от Ямбол. Това обаче са твърдения, без конкретни доказаталества и Динко бил издирван за разпит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg