Проверяват полицай за смъртта на арестант


Проверяват полицай за смъртта на арестант

Снимка БГНЕС, архив

Започва дисциплинарно производство срещу полицейски служител след смъртта на 32-годишен мъж в ареста на полицията в Ямбол. То е разпоредено със заповед на директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Иван Русев, предава БНТ.

Наред с това е разпоредена и дисциплинарна проверка във връзка с изнесените в медиите данни от близки на починалия, информираха от ямболската полиция.

Тялото на починалия мъж беше открито в ранната сутрин на съботния ден, часове след като е бил арестуван за притежание на наркотици. Близките му твърдят, че става въпрос за полицейско насилие, в резултат на което е настъпила смъртта.

„Проблеми с наркотиците той е имал преди, но в момента работи във Варна в едно село Константиново, където работодателите му са много доволни и казват „ние въобще не сме имали проблеми с него“, обясни Нели Динева, леля на починалия.  Близките продължават да търсят отговори. Твърдят и, че на снимките от полицията веднага след смъртта му, Иван не е с дрехите, с които е излязъл от вкъщи. Последните му снимки в социалните мрежи са от приюта за бездомни животни във Варна, където работи шест месеца.

До дни се очаква да бъде готова съдебномедицинската експертиза, която да изясни причините за смъртта, съобщи окръжният прокурор Дойчин Дойчев. По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт, но не се изключва и версията за самоубийство.

Извършена е аутопсия на тялото, взета е и кръв за химичен анализ. При необходимост ще бъде направена повторна аутопсия, съобщиха от прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg