Проверете чрез ГРАО номера на секцията и мястото за вота на 9 юни


Проверете чрез ГРАО номера на секцията и мястото за вота на 9 юни

Снимка: БГНЕС

Българските граждани могат да извършват проверка дали са включени в избирателните списъци за гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. на интернет страницата на общинската администрация по постоянния си адрес. Достъпът до данните е активен от днес, съобщиха от Централната избирателна комисия (ЦИК).

Избирателните списъци са два – за гласуване в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за гласуване в изборите за народни представители на 9 юни 2024 г.

Информация за адреса на избирателната секция може да бъде получена на следния интернет адрес: https://www.grao.bg/elections/. Проверка може да бъде направена и чрез безплатно обаждане за страната на станционарен или мобилен телефон на номер 0800 1 4726 („0800 1 GRAO“) в работни дни между 9:00 и 17:30 часа.

Всеки избирател, който има постоянен и настоящ адрес в различни населени места, може да поиска вписване в избирателния списък по настоящ адрес. Това става чрез продаване на електронно заявление през интернет страницата на ГД ГРАО на адрес: https://regna.grao.bg/.

Общинските администрации след идентификация с електронен подпис чрез сайта https://www.grao.bg/elections/ имат възможност да обработят информацията за подадените до тях заявления за гласуване по настоящ адрес.

Гражданите, подали заявление за гласуване по настоящ адрес, трябва да имат предвид, че ще могат да направят справка за адреса на избирателната секция в данните от окончателните избирателни списъци за гласуване след 28.05.2024 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg