Приложението MyPetPall открива изгубени домашни любимци

Нова платформа, наречена MyPetPall, помага на стопани да открият изгубените си домашни любимци, намира и подслон на бездомни животни.

Поне десет обяви всекидневно виждаме във Facebook. Всички те от хора, които молят за помощ, за да издирят загубения си домашен любимец. Не по-малко са тези, които ползват най-популярната социална мрежа, за да търсят подслон за бездомни четириноги. Мартин и Евита Смилкови се заемат с нелеката задача да помогнат и за 9 месеца успяват да създадат вече работещо приложение.

свързани

„Искам тази платформа да се превърне в „мястото“ на България за такъв тип услуги. До момента хората публикуват във Facebook групи. Има твърде много. Нека си представим, че ние сме собственици на любимец и той се изгуби днес в парка. Първоначалното чувство, което ще изпитаме, е стрес“, коментира Мартин.

Двамата превръщат платформата си в място, което вдъхва спокойствие. Помагат и в намирането на подслон на улични животни.

„Знам за няколко, на които успяхме да помогнем – котенца, кученца, най-различни животинки, и това ме прави много щастлив“, добави Мартин.

свързани

Вече имат нова цел – създаване на фондация, която да се занимава с благотворителност.

„Идеята е да създадем такава аудитория, лоялна на фондацията и на нашата кампания, на каузата, зад която сме застанали, и тази аудитория сама да избира къде да отиват парите. Посланието е всеки да намери в сърцето си място да прибере някого вкъщи. Аз съм сигурна, че всеки един човек, който реши да си вземе коте или куче вкъщи, това негово решение ще осмисли живота му и ще го промени изцяло занапред. Трябва да мислим за това да създаваме по-добро общество, да работим заедно, за да чувстваме подкрепата на хората около нас“, коментира Евита.

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.

Знаете ли какво ще се промени, след като следващата седмица влезе в сила въздушен и морски Шенген?

Източник: Bgonair.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *