Престъпление: Асфалтираха дърветата в софийски квартал (СНИМКИ)

Столичният квартал “Мусагеница” осъмна с асфалтирани дървета, за да цъфне пореден паркинг. Престъплението е извършено през почивните дни пред един от хранителните магазини в квартала, гласи нов сигнал до Narod.bg.

Здравейте, изпращам ви информация за незаконни действия и асфалтирани дървета на територията на „Мусагеница“. Надявам се сигналът да представлява интерес за вашата медия, пише наш читател, ето цялата информация:

“Мястото беше хубава градинка. Първо посипаха чакъл, после отрязаха храстите и 1-2 дървета, а сега асфалтираха останалите. Пет дървета ще бъдат унищожени. Там не е необходим паркинг. Това е квартален магазин, в него пазаруват само хора от „Мусагеница“, както и пациенти на близката болница по онкология. Пред никой от магазините ни няма паркинг, дори пред големите.

Предвид това, че асфалтирането е станало в почивните дни, предполагаме, че е извършено без разрешение от общината”, оплакаха се жители на квартала, които вече са подали сигнал до общинската администрация.

Кметът на район “Студентски” Петко Горанов потвърди, че действията на извършителя са абсолютно незаконни.

“Извършвани са строителни своеволия и недопустими асфалтови работи. Дейностите не са съгласувани с районната администрация и не са разрешавани по надлежния ред от екипа на СО-район „Студентски“.

Това е самоуправно действие, извършено целенасочено и злоумишлено в почивните дни, когато контролът е занижен. Предприемат се действия по установяване на всички факти и обстоятелства за налагане на санкции, съгласно законодателството. Ще бъде приложена цялата строгост на закона”, написа Петко Горанов на страницата си във фейсбук.