ПП потвърди: Оставаме конструктивна опозиция


ПП потвърди: Оставаме конструктивна опозиция

Снимка: БГНЕС, архив

Националният съвет на Продължаваме промяната приключи. оалиционните партньори отказаха да говорят пред медиите. Изпратиха писмена позиция, в която е записано, че в 50-ото НС не виждат условия за проевропейско, антикорупционно правителство и ще бъдат конструктивна опозиция.

Потвърждава се позицията им, че след като ГЕРБ са се провалили с първия мандат, отговорността е на втората политическа сила.

В изпратеното до медиите съобщение след заседанието на Националния съвет не се споменава нищо за предложението от ДСБ за третия мандат – да го приемат и да съставят техническо правителство.

„Демократи за силна България“ (ДСБ) също заседаваха днес. След заседанието те съобщиха, че предлагат „технически кабинет“, който да бъде излъчен с връчването на третия мандат. Нашето предложение е този трети мандат, който предстои да бъде връчен по избор на президента, ние вдигаме ръка към него с идеята той да не бъде наш мандат, номинално той ще бъде на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, но всъщност това ще е технически национален мандат, каза Стоян Михалев от ДСБ пред журналисти.

Все още не е ясна датата, на която президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg