ПП-ДБ поискали в последния момент и МВР, рестарт на преговорите – след избори

Отиваме на поредни предсрочни избори. В неделния следобед, преговорният екип на ГЕРБ-СДС оповести окончателното си решение! Мария Габриел оттегля кандидатурата си за премиер, а коалицията няма да участва в повече преговори и НЯМА да подкрепи кабинет с втория мандат.

Това, което е довело до неуспех за първия мандат между двете политически сили е било ново искане от ПП-ДБ, обяви Мария Габриел. 

„Дадохме заявка, че можем да отстъпим за МО и енергетиката. Беше поискано и МВР. Ние казахме „не“ на нови условия“, заяви Мария Габриел. 

„Провалът настъпи заради борбата на ПП-ДБ за постове. Стоим твърдо зад Мария Габриел. Политическият рекет трябва да бъде преустановен“, категорична беше Теменужка Петкова

свързани

Мария Габриел, обяви, че утре ще внесе в НС писмо за оттегляне на кандидатурата ѝ за министър-председател.

След избори обаче, пак биха протегнали ръка в опит да съставят кабинет. 

„Ще се отиде на преговори след избори, с уважение към другия и ясен ангажимент за начина, по който да се случват нещата“, декларира Мария Габриел.

„Това, което казваме, е много ясно – всичко свърши. След избори ще видим, искаме българските граждани да кажа на кого имат доверие“, добави Деница Сачева.

свързани

А изготвеното споразумение ГЕРБ ще използват като основа след избори.  

„Изречените по наш адрес обидни епитети много ясно показа, че не успяхме да надскочим фразите (не)коалиция, (не)приятели, каза Рая Назарян.

Дамският екип на ГЕРБ бяха категорични разговори за кабинет не са възможни нито с втори, нито с трети мандат.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Източник: Bgonair.bg