ПП-ДБ иска гласуване на оставката на кабинета веднага – има ли договорки за министерства?

Оставката на министър-председателя Николай Денков беше депозирана в деловодството на Народното събрание. А позицията на „Промяната“ остава без промяна – тя да бъде гласувана веднага.

„Това е добър отговор на нашия меморандум и е конструктивен. От наша гледна точка ние ще направим всичко възможно да се запознаем в детайли. Решихме на лидерско ниво, че самите лидери ще седнем на преговори“, заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

свързани

От ПП-ДБ определиха офертата на ГЕРБ като „стъпка към създаването на атмосфера за конструктивен диалог“. Категорични са, че реформите в съдебната власт, службите за сигурност, пълното членство в Шенген и Еврозоната и изборът на регулаторите трябва да стане при ясно поети ангажименти.

„Има неща, които са конструктивни предложени, харесвам идеята за вето – това беше наша идея, но те явно са го припознали. Това е една добра стъпка напред. Едновременно с това – приоритетите за Еврозоната са сложени напред, имаме за какво да говорим, но имаме неща, за които имаме различия“, допълни Петков.

свързани

От ПП-ДБ са готови на преговори, веднага щом вицепремиерът Мария Габриел се завърна в страната. Техният екип ще се състои от лидерите на коалицията и настоящия премиер. Самият Николай Денков определи предложения документ от ГЕРБ като добро начало на истински преговори.

Вицепремиерът Мария Габриел не каза дали вече има договорка за разпределение на министерствата.

„Преди да стигнем изобщо за кой, за да реферираме министри и 50 на 50, за нас са по-важни първо какво, а какво означава много ясна посока, много ясни реформи, принципи, механизъм на работа“, подчерта Габриел.

Вижте повече в репортажа на Теодор Лазаров.

Ще има ли ротация на кабинета или вървим към предсрочни избори?

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Източник: Bgonair.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *