ПП-ДБ: Готови сме да дадем допълнителни министерства на ГЕРБ

ГЕРБ-СДС поискаха допълнителни министерства и ние сме готови да ги дадем. Премиер и МВнР да е Мария Габриел – съгласни сме. МВР, иновациите и растежа, екология, образование, култура – ние сме готови да ги дадем под отговорност на ГЕРБ. Това е една стъпка напред. За нас най-важното не са министрите, а реформите в съдебната система, в службите, в регулаторите. Тези 3 неща са в споразумението.

Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков на брифинг късно в неделя вечер в отговор на ГЕРБ-СДС, предаде репортер на БГНЕС.

Премиерът в оставка акад. Николай Денков и съпредседателите на обединението дадоха своя отговор на преговарящите от ГЕРБ, които им им дадоха още няколко часа отсрочка, за да преосмислят позициите си при споделянето на отговорността в бъдещото ротационно правителство.

Утре Мария Габриел може да вземе мандата, нищо не предполага, че може да се взривява каквото и да било. Призовавам Борисов и Габриел да продължим управлението и да не вкарваме държавата в криза и поредни избори, заяви Кирил Петков.

Заедно с ГЕРБ-СДС изработихме един подробен документ. Не разбирам защо сега подписването на такова споразумение се поставя под съмнение, каза в началото на извънредния брифинг Христо Иванов.

Никога дори и ако погледнем бурния опит от Царство България, никога не е имало такава политическа криза, каквато имаше последните 2 години, припомни Иванов. Той подчерта, че регулаторите, борбата с корупцията и сигурността стоят в основите на проектоспоразумението, на което работят с ГЕРБ-СДС в последните дни.

Не разбирам защо трябва да се подлага на съмнение подписването и с какви аргументи се случва това, каза Иванов и подчерта: Минали сме 3 преговорни етапа, документът е в много висока степен на завършеност. Днес можеше да стоим и да работим, нямаше никаква причина да се отказваме и да даваме пресконференция, каза още той.

Всичко ще остане на хартия, ако в регулаторите няма независими хора, допълни Асен Василев.

Призовавам Бойко Борисов да се намеси, защото той взема крайните решения. Имаме проект за споразумение и персонален състав за правителство, заяви от своя страна Атанас Атанасов. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *