Пострадалата жена от катастрофата с кола на НСО е в тежко състояние, автомобилът не спрял на „Стоп“

Часове след фаталния сблъсък, отнел човешки живот край Аксаково, текат разпити на свидетели. Пред разследващите показания са дали експремиерът Кирил Петков, служителят на НСО, шофирал колата и още двама души. Тежко остава състоянието на пострадалата жена при катастрофата край Аксаково. Тя е с множество травми. 

В момента състоянието ѝ е тежко, но стабилизирано. През нощта са работили два екипа – хирургичен и ортопедичен. Сутринта можем да кажем, че се стабилизира състоянието. В момента няма непосредствена опасност за живота, но при такива травми винаги може да възникне някакъв допълнителен проблем. Интубирана е, в интензивно отделение, в медикаментозна кома е и в следващите дни, ако нещата продължават по този начин, смятаме бавно да пристъпим към събуждане“, каза началникът на ОАИЛ МБАЛ „Св. Анна“ д-р Валентин Власаков.

свързани

Автомобилът, в който са пътували пострадалата жена и съпругът ѝ, който почина на място, е излизал от второстепенен път. Не спрял на знак „Стоп“. 

В участъка, в който става катастрофата, ограничението е 90 км/ч. Предстои да бъде направена техническа експертиза, която да установи с каква скорост се е движила колата на НСО. Според експерта от европейския център за транспортни политика Диана Русинова, за да се стигне до такъв удар с жертва, автомобилът, в който се е возил и Кирил Петков, вероятно не е спазил ограничението. 

свързани

Твърдението за отнемане на предимство е най-вероятната причина за настъпването на пътния инцидент, но на първо място аз искам да обърна внимание на видимостта в тази крива, тъй като това кръстовище се намира в крива. На второ място, съдейки по щетите, които са настъпили, автомобилът на НСО едва ли се е движил с 50-60 километра в час, както са ограниченията в зоната на такива кръстовища. По всяка вероятност този автомобил се е движил с много над 100 км/ч“, заяви Диана Русинова.

Разследването на тежкия инцидент се води от Военната прокуратура. 

„Той като бивш министър-председател има право в продължение на 4 години да бъде охраняван от служители на НСО. Това, което е установено към момента, е, че другият автомобил, а не този на НСО, е отнел предимството на автомобила на НСО„, подчерта служебният вътрешен министър Калин Стоянов.

Образувано е досъдебно производство.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Източник: Bgonair.bg