Попът на Бойко пак гази закона – Николай Пловдивски яха ауди за 100 бона с полицейски лампи, МВР мълчи (СНИМКИ)

По време на ритуала за  Йордановден пловдивският владика Николай, особено близък до Бойко Борисов, демонстрира, че е над законите в държавата. Това написа електронното издание „Под тепето“.

За т.нар. „спасяване на кръста“ Николай пристигна отново с автомобил, на чието предно стъкло е монтирана синьо-червена лампа, с каквато могат да се движат само автомобилите на Националната служба за охрана.

„Под тепето“ съобщава, че в началото на септември т.г. лампата вече веднъж бе свалена от колата на владиката. В края на ноември обаче тя отново се е появила на предното стъкло на аудито му за поне 100 000 лева. От изданието са подавали множество сигнали за закононарушението, но повече от три години пловдивската полиция си затваряла очите за него.

На 20 ноември вътрешният министър Иван Демерджиев бе в Пловдив, за да участва в заупокойната молитва в памет на жертвите от автомобилни катастрофи, отслужена от самия Николай Пловдивски. По време на службата цивилен служител на МВР, с когото вътрешният министър е пътувал, е снимал синята лампа, монтирана на предното стъкло на аудито, с което пътува митрополитът. То има и „щастлив“ номер РВ 3737 СК.

На излизане от църквата министърът сам се увери, че на предното стъкло на колата, с която се придвижва Николай отново се е появила, свалената два месеца по-рано сигнална лампа.

Проверка, извършена от журналисти на пловдивското издание, е установила, че Пловдивската митрополия ползва няколко автомобила и всички те са оборудвани с въпросните сигнални светлини, каквито ползват единствено колите на Националната служба за охрана.

„Ще ги приберем всички“, зарекъл се служебният министър Иван Демерджиев в отговор на въпроси, зададени по случая.

Вчера обаче синята лампа отново се оказа на предното стъкло на личния автомобил на владиката Николай.

В един от последните работни дни на миналата година екипът на „Под тепето“ е получил отговор от сектор „Пътна полиция„, съгласуван с директора на областната дирекция на министерството. Той гласи следното:

„До момента не е установено използването на специален режим на това устройство. Проверката продължава.“

Николай е верен поп на Бойко – разюзданият отец, любител на лукса, преди време заяви, че по време на управлението на крадливата шайка България е тънела в „10 години благодат“

В допълнение от Пътна полиция са отправили апел, ако аудито на Николай бъде забелязано да се движи със синьо-червената лампа веднага да бъде подаден сигнал. 

„Това означава, че МВР много добре знае за синята лампа, наясно е че е незаконна, обаче не желае да пристъпи към прилагане на закона, коментира главният редактор на „Под тепето“ Ивайло Дернев.. Още повече, че веднъж вече опита, но резултатът беше краткотраен.

Междувременно едни полицейски шефове апелират към гражданите да сигнализират чак когато спипат Дядо Николай да си светва лампата и да изчакат полицията с очите си да види, че това е вярно, а други ни съветват да спрем да ровим по темата, защото са подложени на огромно напрежение“, казва още Дернев.

Източник: narod.bg