Полк. Николай Марков оглавява ПП „Величие”, регистрирана в… стара баня

Спецът по национална сигурност полк. Николай Марков влиза реално в политиката, за което Narod.bg първо съобщи. Сега новината е, че бившият НСО кадър и враг на политическата мафия ще стане лидер на партия „Величие”, научи само Narod.bg.

Проверката ни в сайта на младата партия показа, че „Величие“ е със седалище и адрес на управление обл. Варна, общ. Ветрино, с. Ветрино, ул „Витоша”, сграда…. Старата баня. Партията е чредена на 25 март 2023-а от Ивелин Михайлов, изпълнителен директор на „Исторически парк“ край Варна.

„Величие“ ще участва активно на предстоящите парламентарни и европейски избори, четем в сайта ѝ, а според заявката на самия полк. Марков – вероятно с новия си лидер начело. В момента Централният съвет на „Величие” изглежда така:

Председател:

Албена Георгиева Пекова

Членове:

Стойчо Викторов Бозуков

Светлозара Гецова Кирилова

Петко Симеонов Кукалов

Георги Вълков Попов

Милен Людмилов Михайлов

Диана Петрова Стефанова

Очаква се официалното обявяване на новия лидер Николай Марков, подчерта читателят на Narod.bg.

ВИЗИТКА на Николай Марков:

Николай Марков е завършил магистърска степен в Националния военен университет с отличен успех. Дълги години работи като офицер в системата за национална сигурност, където е заемал различни длъжости, свързани с противодействие на заплахи от тероризъм. Започва кариерата си като разузнавач и достига до главен инспектор.

Придобива военно звание подполковник от Въоръжените сили. Ръководи и участва в различни звена за превенция на въоръжени посегателства срещу значими вътрешно-политически и международни лидери. Има професионален опит в противодействието на организираната престъпност.

Завършил е магистърска степен по „право“ и е автор на няколко специализирани научни доклада в областта на управлението на системата за защита на националната сигурност и устойчивото управление на кризи. Прави научни изследвания в областта на латентните кризи в системата на сигурността и влиянието им върху политическата и гражданска сигурност.

Лектор е на различни професионални курсове като – разузнаване и контраразузнаване, противодействие на организираната престъпност, превенция на общата престъпност, традиционните религии и противодействие срещу тероризма, криминалистична техника, цифрови и технологични трансформации в сигурността/ киберсигурност/, криминалистична тактика и криминалистична експертиза. Ползва английски и руски език.