Полицията спипа дрога на два адреса в Софийско


Полицията спипа дрога на два адреса в Софийско

Снимка: БГНЕС

Значително количество наркотици са иззети при акции, проведени на два адреса в София област, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР – София.

При единия случай вчера етрополските криминалисти са извършили претърсване на частен имот в село Лъга и са иззели 13 засадени растения от рода на коноп в различен стадий на развитие. Адресът е обитаван от 22-годишна жена. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата, посочиха от полицията.

Акцията по другия случай е проведена на 28 май от служители на Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР – София и служителите от Районно управление – Ихтиман. Те са извършили претърсване на частен адрес в Ихтиман, обитаван от известен на органите на реда и осъждан 55-годишен мъж. В жилището полицейските служители са открили пликчета с общо около 68 грама суха зелена тревиста маса, реагираща на екстази и друго, съдържащо бучка бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин, с тегло около 53 грама. Обитателят на адреса е задържан за срок до 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните доказателства в прокуратурата мъжът е привлечен в качеството на обвиняем и му е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“, информираха още от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg