Политически престрелки в НС за това кой владее служебното правителство

Новият служебен кабинет встъпи в длъжност. След клетвата на новите министри дойдоха и оценките. За лидера на ГЕРБ новият кабинет прилича на стария „Денков-Габриел“.

„Особено с такива знакови министри като Гвоздейков, Вътев, заместник-министрите, които са всички назначени по това време от партията на „Промяната“, подчерта лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

свързани

ПП-ДБ смятат, че служебният кабинет е провокация и се оплакаха 

„Искам да кажа ясно, че Главчев не се свърза нас по никакъв начин и не сме водили нито един разговор. Пеевски и Борисов си наредиха кабинет с една единствена цел – Калин Стоянов да прикрива злоупотреби и купен вот на изборите“, заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.

свързани

Делян Пеевски все още не иска да поставя оценки.

„Има много хора от ПП-ДБ, за другите е рано да съдим, нека им дадем време да докажат“, каза председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

свързани

Опозицията вижда овладяване на служебното правителство от досегашните управляващи. 

Имаме изключително балансирано правителство и то е балансирано между ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ, защото от предишното правителство има четири ярки лица“, отбеляза депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев.

„Сбърканите промени в Конституцията доведоха до тази ненормална ситуация. В резултат на това имаме политически служебен кабинет. За нас това е кабинет на ГЕРБ, начело с министър-председател Главчев и не можем да говорим за независими служебен кабинет“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

свързани

Промените, които направиха в Конституцията ПП-ДБ и те са видимо вредни„, коментира депутатът от ИТН Тошко Йорданов.

Партиите си поставиха за задача да следят под зорко око действията на кабинета „Главчев“.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Източник: Bgonair.bg