Плугчиева: В криза трябваше опитни и компетентни хора да влязат в политиката

„Особено в условия на кризи трябваше опитни и компетентни хора да влязат в политиката. Миналата година от юни след 9-10 месеца държавата остана пред катастрофални резултати и сме отново на избори. При осакатената Конституция, която остана като продукт на този парламент, виждате при каква необичайна ситуация бе формирано служебно правителство. Исках искрено да помогна, оказа се, че няма да мога и затова се оттеглих. Желая успех на служебното правителство. Важно е за всички нас да настъпи нормалност в държавата“, заяви бившият вицепремиер по европейските фондове Меглена Плугчиева в студиото на „Денят ON AIR“.

За Плугчиева е важно всички да гласуваме на изборите, за да влезе страната ни отново в пътя на нормалното.

„Толкова е омерзително всичко, което се вижда. Не всеки ден, а всеки час излизат скандални факти – фалшифицирани документи, наследихме твърде много заложени бомби. Всичко това поставя страната ни в една крайно неблагоприятна ситуация точно пред избори. Обществото трябва да събере сила. Трябва да отидем всички да гласуваме на изборите, а не от отвращение да избягаме отново от тях. Нека всички като общество да се събудим, да си направим изводите и да върнем страната ни в пътя на нормалното развитие“, допълни Плугчиева в ефира на Bulgaria ON AIR.

От самото начало управлението на ръководителите на „Продължаваме промяната“ е придружено от фалшифицирани документи и измами, смята гостът.

„От самото начало на влизане в политиката в управлението на ръководителите на „Продължаваме промяната“, това е съпътствано от фалшифициране или манипулиране, или чуждо гражданство. Сега излизат подправени подписи. За съжаление, както през 2022 г., така и сега това бяха само тежки проблеми и недоразумения“, коментира Плугчиева.

Тя е категорична, че скандалите, в които са замесени ключови институции, уронват престижа на страната ни и това се отразява в мащабен план.

„Ние имаме един период на четири години политическа нестабилност с тези предсрочни избори, през които минахме. Към това сега последната година се добавят и тези абсурдни и скандални факти, че в най-ключови институции ние имаме доказателства и най-малко подозрения за организирана престъпност. Това уронва престижа на страната ни. На нас се гледа като на страна, която няма профил на истински член на ЕС. Как ще се случи Шенген? Еврозоната отново се отмества. Ние всички ще страдаме и това ще има своята рефлексия в икономически, в политически план“, посочи бившият вицепремиер.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg