Пламен Данаилов: Бул. „Витоша“е превърнат в нещо средно между паркинг и квартална уличка

Промяната, свързана с реорганизацията в центъра на София, беше обсъждана тема на днешното извънредно заседание в СОС.

„По отношение на организацията на движението – би трябвало Общинският съвет и Общинската администрация да работят в синергия в полза на всички граждани. Но информацията от Общинската администрация се укрива от общинските съветници. Всички думи за прозрачност си остават само едни заклинания и празни думи. Това достигна своята еманация в думите на зам.-кмета по транспорта, който не само укрива информацията, ами директно излъга, като каза, че проектът е съгласуван със СДВР. Затова му поискахме оставката, защото как да работиш с човек, който те е излъгал“, заяви общинският съветник от ИТН Пламен Данаилов в студиото на „Денят ON AIR“.

По думите му новата организация на движението е опасна заради сблъсък между пешеходците и колоездачите.

„Направих лична среща с директора на СДВР и ми казаха, че такъв проект не е пристигнал. Този проект е опасен и незаконосъобразен. Бул. „Витоша“ в момента е превърнат в нещо средно между паркинг и квартална уличка. Опасно е, защото както са организирани по новия начин спирките между пешеходците и колоездачите се получава конфликт, защото велоалеята минава през мястото, където е спирката, а това го прави и незаконосъобразно. Тези т.нар. „виенски платформи“ изискват разрешение за строеж. При всички случаи трябва разрешение, а такова няма“, допълни Данаилов за Bulgaria ON AIR.

Данаилов е на мнение, че проектът може да стигне и сумата от 2 млн. лв.

„Чакаме решение на втора инстанция, защото от администрацията на кмета се обжалва решението на първа инстанция. Директорът на СДВР излезе и каза, че не са съгласували такъв проект. Какво по-ясно от това? Над 1 млн. лв. дотук са похарчени за тази реорганизация. Точно колко ни е струвало – не може да се каже до момента. Тя още не е завършена, може сумата да набъбне и до 2 млн. лв., трудно е да се спекулира. Ще трябва да се търси отговорност“, коментира гостът.

Казусът с достъпа до Витоша е голям проблем, категоричен е общинският съветник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg