Пияният общинар от ПП рецидивист, вземана му е книжката за алкохол

Примката около пияния общинар от ПП, който предизвика катастрофа и избяга, се затяга яко.

Ефективен затвор и глоба може да получи общинският съветник от „Продължаване промяната“ в СОС Благовест Георгиев заради предишни провинения, пише „Труд“.

В петък вечерта 43-годишният партиен активист предизвика катастрофа на кръстовище в столичния квартал „Лозенец“. Той опита да избяга, но граждани го проследиха и посочиха на полицията, която го задържа видимо пиян и го прати за 24 часа в ареста.

Днес се очаква случаят с него да бъде докладван от КАТ-София на Софийска районна прокуратура и на Георгиев да бъде повдигнато обвинение по чл.343, ал. 6.

Оказа се, че Георгиев не само е бил наказван за същото деяние, когато то още не е било смятано за престъпление. Но е и „рецидивист“ с две предишни аналогични нарушения, както се вижда от шофьорското му досие.

През 2007 г., като 26-годишен, Георгиев е отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици. 10 години по-късно –  през 2017 г. е било установено, че шофира след употреба на 0,8 промила алкохол и му е била взета книжката за 8 месеца.

Тогава му наложили административно наказание глоба от 700 лв. и е бил задържан за 24 часа от полицията.

Странно как с такава биография в КАТ-София Георгиев е влязъл в листата на кандидати за общински съветници по предложение на ПП. А после след избирането му е станал член на три комисии, една от които по ирония на съдбата е за транспорта и безопасността на движението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg