Писателят Христо Иванов-Бойкикев: Полиморфна перверзия: разкрачена, гола жена

Преди 14 години синият вожд Христо Иванов, който тогава се подвизавал като писател и се подписвал с истинското си име Христо Бойкикев, публикувал в бургаското издание „Море“ няколко разказа, разкри пред Narod.bg читател на Бойкикевото творчество.

Първоначално текстът „Thanksgiving във Филаделфия” видял бял свят в блога на днешния жълтопаветен политик на 3 декември 2010 г.

След това разказът намерил място в брой 1 от 2011 година на списание „Море“.

Ето пасаж от разказа, който говори за дълбоката като руски бунар душевност на Христо Иванов-Бойкикев:

„… Пуйката, която като Марсел Дюшановски сватбари чакаме да разтерзаем на Etant donnés, но която е толкова голяма и потентна в закръглеността си, че хич не е ясно дали няма да намери начин да рипне и да погълне главата ти и да те задуши. Да, да, да, всички те са там вътре, а аз съм тук, отвън, най-сетне, свободен от глутонимическото бреме на плувналата в сос от мьобиосово въодушевление скука.“

И още:

„Невероятно тежка, от плътен, лъскав метал, със смътни малахитови отражения в лешниковите дълбини на някакво стичащо се по повърхността й масло, заробваща с гравитацията си, в мащаб, който те запраща обратно в полиморфната перверзия: клечаща, разкрачена, гола жена. Роден, фоайето на Филаделфийската галерия, в която вчера съм прекарал цял ден”.

Между другото, визитката на синия лидер в блога е следната:

Христо Бойкикев е роден в София. Учил е право и философия. Занимава се с аналитична работа и в момента специализира във Вашингтон. Има публикувани разкази в периодични издания.