Петър Славов: Резервиран съм към експертен кабинет

На мен ми се струва, че никой от политиците не спечели на изборите, а има голям губещ и това са българските граждани. Никой не си е мислил, че изборните резултати и пасивността може да отиде под 2 млн., малко оставаше, което е много по-ниско от най-ниското, което сме имали до момента. Може би са единици политиците, които направиха адекватни изказвания и потърсиха преди всичко в себе си. Това каза адвокат Петър Славов в студиото на „Денят ON AIR“.

Той припомни и за хартиеното броене, което отново доведе до хаос.

„Виждате хората по нощите броят, а на следващия ден са предавали протоколи до 17 ч. Това е унижение за тези хора, как да искат да отидат отново. Не карайте тези хора да правят сложни и кръстосани проверки. Да не говорим за машинациите. Чрез видеонаблюдението видяхме порочността на хартиения вот, аз съм се занимавал с оспорване на изборни резултати на мои доверители и като сме отваряли чували с протоколите, 95% от тях са объркани“, допълни Славов за Bulgaria ON AIR.

От думите му стана ясно, че на места е нямало и действителните бюлетини.

„Връщането на доверието в политиците и политическата ни система минава през това политиците да възстановяват нормалността в изборната система, да си махнат привилегиите. Представете си колко е спаднала избирателната активност, щом няма проблем една махленска партия да се събере – малко YouTube, малко TikTok, малко протестен вот“, коментира още адв. Славов.

Той е на мнение, че има вътрешнополитически конфликти в ПП-ДБ.

„Има знакови партийни функционери от партията, които не влизат. Някои от тях преди бяха 2 листи, пак не влязоха. Хората започнаха да разбират и да намират несистемни начини да наказват политиците. Това не е повод за радост. Ако това продължи, в един момент не знам кой ще ни представлява, къде отива представителната демокрация? Нали щяха да намаляват субсидиите, пак са 8 лв. – пълно мълчание. В момента хора бедстват, намалете субсидиите и от спестените милиони – дайте на хората“, апелира адвокатът.

Адв. Славов се запита дали, ако ГЕРБ поеме управлението с ДПС, дали това няма да породи вълна от протести.

„Липсата на консолидация доведе до липса на демократичност в партийния живот. А в борбата за преференции излизаха данни, че взаимно едва ли не са си подливали вода. Това не е общност. Все още има време за подаване на оставки. Резервиран съм към експертния кабинет. И големият въпрос е дали някой от ПП-ДБ ще се включи под някаква форма в това управление.

Очаквайте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg