Петков: Пак започнаха да ни плашат, че няма пари, че няма милиарди

„Пак започнаха да ни плашат, че няма пари, милиарди пак нямало, а утре ще дадат само на половин милион пенсионери добавка, а на останалите милион и половина – няма да дадат“, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната-Демократична България“ Кирил Петков пред медии в кулоарите на парламента.

По думите му всичко това показва, че вместо „старият модел, при който се даваха пари от джипките“, те са предложили 11% за всички пенсионери.

Още по темата

11 апр 2024 10:12

74

10 апр 2024 14:25

70

10 апр 2024 12:51

20

9 апр 2024 21:10

26

Според Петков с огромна скорост „сме се върнали към стария модел“.

„Хубавата новина е, че имаме само 2 месеца от този ужас и след това отиваме на избори, където българските граждани могат да изберат“, допълни той.

Петков заяви още, че „дясната ръка“ на Калин Стоянов е сегашният главен секретар на МВР, по адрес на Димитър Кангалджиев, който ще изъпълнява длъжността до назначаването на титуляр.

По повод скандалите в МВР, Петков каза: От една страна имаме медийна кампания с кученце и пари, от друга страна – главен прокурор, който казва „ще те разследвам, ако не си дадеш оставката“. Ако Живко Коцев е направил престъпление, нека да се разследван. Но ако Живко Коцев е извикан, за да бъде заплашван, е престъпление, каза Петков.

Съпредседателят отново припомни, че ПП-ДБ не са били търсени в разговорите за служебен кабинет.

“Имаме ос – Пеевски, Борисов, премиер, на когото казват какво да прави, МВР министър, който осигурява чадър за купения вот и сега имаме главен секретар, който му е дясна ръка”, смята Петков.

От своя страна ген. Атанас Атанасов заяви, че прокуратурата се е превърнала във фабрика за компромати.

Той бе категоричен, че е на 100% убеден, че Живко Коцев не е участвал в престъпна дейност, отбелязва БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg