Пенсионерите искат добавките да са за всички, ще имат по-богата трапеза за Великден

Пенсионерите очакват решението на управляващите за надбавките им, защото това ще им позволи по-богата трапеза за празника. Повечето обаче смятат, че великденският бонус трябва да е за всички.

Милена Цолова внимава с всеки разход, защото парите от пенсията ѝ не са много. Често бюджетът на семейството ѝ трябва да бъде прецизиран до разходването на всеки лев.

свързани

Необходими са за тези, които имат малки пенсии. Народът е беден, този, който има по-висока пенсия – стигат. Ще си купя козунаци, ще си купя агнешко месо, защото сме свикнали нашето поколение за Великден агнешко да ядем„, сподели тя.

Други не одобряват идеята за надбавки и казват, че за да ги има, трябва да се дават за всички пенсионери. 

свързани

„Не съм съгласна, защото има хора от пенсионерите, които са на минимална пенсия, взимат помощи, взимат и от рента, трябва да бъде на всички еднакво, може да е по 50 лева, да ги дадат. Ако не, всичко да бъде, както казаха, еднакво за пенсионерите при пенсиите„, коментира Димитричка Михайлова.

Пенсионери в Шумен заявиха, че всяко финансово подпомагане е важно, но настояха критериите за осигуряването на подобни надбавки да бъдат максимално справедливи.

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.

Снимка: БГНЕС

Източник: Bgonair.bg