Пеевски: Няма да допуснем България да е употребявана за политически цели в РСМ


Пеевски: Няма да допуснем България да е употребявана за политически цели в РСМ

Снимка: БГНЕС

Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония, заявява председателят на ДПС Делян Пеевски в разпространена от партията позиция.

„Думите на лидер на партия с претенции от съседната ни държава, че ще чака “по-разумен премиер” са абсолютно недопустими и неприемливи. Няма оправдание Северна Македония да бъде отклонена от евроатлантическия си път“, казва Пеевски и се обръща директно към председателя на македонската партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски:

Още по темата

10 май 2024 09:13

198

9 май 2024 12:03

116

„Искам да се обърна към г-н Мицкоски – Няма да има български премиер, който ще тръгне срещу интересите на България. От вас се очаква да изпълните коректно договора, подписан с България. Напомняме, че като държава България направи изключително много с подкрепата си за Северна Македония, чието място трябва да бъде като член на ЕС“, казва Пеевски.

БГНЕС припомня, че Християн Мицкоски каза, че не вярва Договорът за приятелство и добросъседство с България да е „истинският процес“ на присъединяване на РСМ към Европейския съюз. Той отговори на премиера Главчев, който на 9 май обясни, че София няма да прави повече отстъпки към Скопие.

ВМРО-ДПМНЕ нанесе тежка загуба на досега управляващия Социалдемократически съюз (СДСМ) на парламентарния вот. Формацията на Мицкоски ще има 58 депутати в 120-местното македонско Народно събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg