Патриотичната партия „Величие“ е голямата изненада на изборите

Партия „Величие“ поднесе изненадата на тези избори. Въпреки че според екзитполовете не успява да премине бариерата от 4%, за да влезе в 50-ото Народно събрание, формацията изненада с високата подкрепа, която събра, явявайки за първи път на парламентарни избори.

Неин лидер е бившият служител на Националната служба за сигурност и дипломиран магистър по Национална сигурност в Националния военен университет. Нейният символ е птицата Феникс.

На нас не ни трябва цялата власт, за да реализираме онова, което сме замислили„, споделя полк. Николай Марков.

свързани

В състава на партията влизат Ивелин Михайлов, предприемач и създател на Исторически парк във Ветрино, и музикантът Етиен Леви. „Величие“ се определя като патриотична партия.

Преди няколко месеца, след демонтажа на паметника на Съветската армия, лидерът Николай Марков написа в социалните мрежи: „Няма сопа, която да избие любовта към Русия от сърцето на българите„. Да, господа другари! Дори и крадливите си за*ници да скъсате, такава „сопа“, която да заличи Русия от сърцата ни – няма“.

Марков избира често трибуната на дигиталните подкасти.

свързани

„Аз поемам тази роля не за друго, а за да направя път на други хора, заради моята популярност, известност. Не е най-детската ми мечта да бъда политик и да се занимавам с политика, има други неща, с които се занимавам и там съм най-добър. Така или иначе взехме решение да се включим в предизборната кампания“, допълва полк. Марков.

В редиците на партията има и бивши депутати като Виктория Василева, която беше част от парламентарната група на „Има такъв народ“.

Под бариерата от 2% остават ВМРО и „Солидарна България“. В последните няколко парламента КП „ВМРО-БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ“ не успява да прескочи бариерата от 4%. Така партията остана с представителство само в Европа. До днес. Вече няма да имат представители и в Брюксел.

Вижте повече в репортажа на Анелия Джамбазка.

Снимка: БГНЕС

Източник: Bgonair.bg