Пасторът педофил пише от затвора: Като Павел друго момче няма

Британският пастор Даниел Хъл, който беше задържан за сексуално посегателство срещу 14 деца от Сливен, пише писма на любимите си момчета от затвора.

От месеци насам 47-годишният мъж търси връзка с малчуганите, съобщава „24 часа“. Семействата на някои от тях го отдават на факта, че делото срещу арестувания тръгва съвсем скоро. Очаква се то да започне на 14 май след двегодишно забавяне заради отвод на всички наказателни съдии от Сливенския районен съд, на които е било разпределено.

Въпреки че в момента Хъл е зад решетките в Бургас, това не му пречи да прави опити за манипулации над момчетата и близките им. Вероятно пасторът цели да ги накара да не свидетелстват срещу него или да оттеглят показанията си.

„Мисля за вас постоянно обичам ви, липсвате ми“, са част от изразите, които използвал в собственоръчно написаните от него на български език писма.

В тях фигурирали умалителни обръщения, както и пасажи, в които им припомнял моментите им заедно. Добавял, че те са добри хора с големи сърца и щял да им помага за всичко както досега.

„Като Павел (името на детето е сменено – бел. ред.) няма второ момче, никога не съм срещал човек като него – обяснявал Хъл в едно от писмата, което е изпратил на Коледа. – Обичам го повече от своя живот и ако е възможно или необходимо с удоволствие ще дам живота си за него като жертва.

Прекрасен е! Но жертвата е Исус Христос и той е достатъчен за нас. Обичам те, сестра Надя (бабата на детето, името е сменено – бел. ред.), обичам те, Павел. Чух, че ти ме мразиш, но да знаеш, че аз не мога да отхвърля приятелството ни. Знай, че както каза Бог в словото: „Сатано, наистина намислихте зло против мене, но Бог го обърна на добро, за да спаси живота на много люде“, битие 50:20, сестра Надя, ако държиш нещо срещу мен, прости ми. Моля се всеки ден за вас.“

Какъв е броят на писмата, които обвиняемият в педофилия е започнал да пише след задържането си, все още не е ясно. Той ги е изпращал по пощата или чрез свои близки хора в сливенския квартал „Надежда“, където е живял. В някои от тях дори слагал и пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg