Партиите не залагат на нумерологията, а на обещанията: Избирателите могат да четат

В Централната избирателна комисия бе изтеглен жребият за номерата, с които партиите и коалициите ще се явят на изборите 2 в 1 след месец. 20 партии, 11 коалиции и един независим кандидат влизат в надпреварата за изборите 2 в 1 на 9 юни.

„Партиите и коалициите, които са регистрирани с едно и също наименование и един и същ състав, получават един и същ номер“, каза председателят на ЦИК Камелия Нейкова.

Така за политическите сили остава вярата в нумерологията. Най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС влиза в битката с категорична заявка за победа.

„Колкото по-висок резултат има ГЕРБ, толкова по-стабилно управление ще има след изборите“, каза Тома Биков от ГЕРБ.

свързани

Доскорошните им партньори от „Продължаваме промяната – Демократична България“ също не заложиха на нумерологията, а на приоритетите в кампанията си.

„С тази кампания продължаваме борбата със скритата власт в името на нашата България, а истинската власт е в ръцете на хората“, заяви Вяра Тодева от ПП-ДБ.

Жребият определи ДПС да бъде под номер 28. От „Възраждане“ също избраха да не вярват в нумерологията, като не изключиха възможността в следващото Народно събрание да преговарят с останалите партии.

свързани

„Избирателите могат да четат, винаги сме казвали, че номерата са за купения вот“, добави Петър Петров от „Възраждане“.

Единствено от БСП потърсиха символика в жребия.

„24 карата е чистото злато и на БСП отново се падна да работи 24 часа за България, нещо, което правим повече от 130 години“, каза Борислав Гуцанов от БСП.

свързани

От „Има такъв народ“ влизат в надпреварата с увереност, че ще бъдат първи не само в бюлетината, но и в изборните резултати.

„За нас винаги номер едно са били българските граждани. Демократичното оръжие е в тях“, коментира Станислав Балабанов от ИТН.

Предизборната кампания започва на 10 май, а от Централната избирателна комисия бяха категорични, че организацията върви по план.

Вижте повече в репортажа на Мартин Керефейски.

Какво ще правиш на 9 юни?

Източник: Bgonair.bg