ПАНИКА: Иво Прокопиев праща ПП-ДБ на бунището с „Ускорение“

Новият политически клуб „Ускорение” всява смут в десните, фракцията направо отнела съня на еднодневките от коалицията ПП-ДБ, които минали на успокоителни от притеснение, че неформалният кръг ще изхвърли еднодневките на политическото бунище.

Това са учредителите на клуб „Ускорение“, кирчовци и кокорчовци няма
За псевдореформаторите не е тайна, че „Ускорение” бе създаде по идея на олигарха Иво Прокопиев, който от месеци насам е в сложни отношения с Просто Киро и Асен Василев, пише „Филтър”.

По същия начин преди 25 години в СДС се появи кръгът „Агнешки главички”, воден от близкия до Иван Костов депутат Никола Николов, която направи път на Иво Прокопиев в големия бизнес.

Клуб „Ускорение“ беше обявен преди месец. Официално инициатор е депутатът Владислав Панев. Той е бивш председател на най-малката партия в ДБ – „Зелено движение“. В същото време е особено близък до Иво Прокопиев и половинката му Галя.

Преди да влезе в политиката, до 2004 г. Владислав Панев работи като журналист в „Дневник“, което е едно от изданията в медийното портфолио на Прокопиев. Две седмици след учредяването на клуба Панев участва в конференция за енергетиката, организирана от „Капитал”.

Официално „Ускорение“ е учредено, за да помага на България да се развива на по-бърза скорост, да привлича инвестиции от чужбина и да търси икономически връзки зад граница, където Прокопиев също има интереси. От членовете на клуба обаче става ясно кои фактори от коалицията ПП-ДБ остават близо до Прокопиев, за разлика от други.

Христо Иванов е един от учредителите на „Ускорение“ и човекът, който стои най-близо до Владислав Панев. Председателят на „Да, България“ и съпредседател на ДБ остава верен на Прокопиев и е чест гост в студиата на медиите му.

Депутатът и инициатор на конституционната реформа е в отлични отношения с Владислав Панев. Джобният псевдогенерал Атанас Атанасов от ДСБ също е основен фактор в „Ускорение“, както и кметът на столичния район „Сердика“ Трайчо Трайков.

Неговите връзки с Прокопиев са явни още от времето на първия кабинет на ГЕРБ, когато беше министър на енергетиката благодарение на лобизма и усилията на олигарха.

Тогава той и Прокопиев като шеф на работодателската организация КРИБ продадоха миноритарните държавни дялове в електроразпределителното дружество ЕВН и затова станаха подсъдими заедно със Симеон Дянков и шефове от „Булброкерс“ – компания на Прокопиев, която изтъргува дяловете на борсата.

Малко от членовете на „Продължаваме промяната“ са желани партньори на „Ускорение“, което къса нервите на пепейците, твърдят запознати пред таблоида.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *