От СДС очакват наказателен вот на изборите през юни

Коалиция се поддържа трудно, трябва да има готовност за компромиси, без да се изпуска от очи главната посока. СДС е показала през години, че може да бъде в коалиция, в най-силните си години ОДС бяха коалиция. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС д-р Антон Койчев в студиото на „Денят ON AIR“.

По думите му е време да се сложи „край на непрофесионалния подход, на излъганите надежди на хората, да се възцари нормалност и стабилност“.

„Може да има разговори за възстановяване на нормалността, отказ от отричане на постиженията на другите. Трябва да има покаяние за някои грешки“, категоричен е Койчев.

Кандидатът за евродепутат Илия Лазаров подчерта, че битката за Европа е много важна.

„Тя ще бъде важна и в следващия парламент, има пробив на националистическите партии в Европа, няма начин да вървим напред без федерализация на външната политика, на политиката за сигурност, в този турбулентен свят Европа, за да тежи, трябва да говори в един глас. На тероризма няма как да се противодейства без разузнаване, интеграцията между службите ще доведе до по-добри резултати“, каза Лазаров.

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че работата в ЕП не е само в пленарната зала с речи по минута и половина: „Има допълнителна работа, която се извършва в коридорите, скандалите ги има навсякъде, въпросът е да удовлетворяват с решението си обществото“.

Кандидатът за евродепутат коментира, че ремонтът на „Патриарха“ и „Витошка“ е показателен за „аматьорщината“ на сегашното управление на София.

„Тези бутафорни колчета, след 6 месеца половината няма да ги има, правят се разходи, щуротии, задръстване, няма нищо екологично в задръстванията, не съм против велоалеите, но не трябва да се прави за сметка на хората – аматьорщина и посредственост“, каза Илия Лазаров.

Двамата се обединиха около мнението, че страната ни е на прага на финансова криза.

„Поради популисткото нерегламентирано харчене, това е популистко поведение „Да запушваме усти с пари“, каза д-р Антон Койчев.

Според него политиците трябва да поискат прошка от избирателите, очаква да има наказателен вот.

„Важно е коалицията ГЕРБ-СДС да има отчетлива преднина, ДБ ще понесат по-малки щети от ПП“, убеден е Койчев.

Лазаров добави, че „Промяната“ се показват като по-леви в своите възгледи.

„Дясното управление не е да харчиш колкото имаш, не да живееш на кредит, това в един момент гръмва. Против сме вдигането на дъниците, те трябва да са поносими и събираеми“, завърши Лазаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg