Откриха недекларирана валута за над 1 млн. лв. на Капитан Андреево


Откриха недекларирана валута за над 1 млн. лв. на Капитан Андреево

Снимка: Агенция „Митници“

Митническите служители на МП „Капитан Андреево“ откриха недекларирана валута за близо 1 115 000 лева при проверка на автобус, излизащ от България. Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между органите на Агенция „Митници“, ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“ и Национална агенция за приходите с цел противодействие на контрабандата.

На 30 юни в 22:50 ч. на пункта пристига автобус с турска регистрация, пътуващ от Румъния през България за Турция. В превозното средство, управлявано от турски гражданин, пътували още един шофьор, стюарда и девет пътници. По метода „анализ на риска“ автобусът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентген, при което са отбелязани необичайни плътности около леглото за почивка на водачите.

При последвалия физически контрол са открити два специално изградени тайника, в които са били укрити пакети, съдържащи еврови и доларови банкноти с различен номинал. Общо недекларираните валутни средства са 514 000 евро и 60 000 долара с левова равностойност 1 114 917,82 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районната прокуратура в Хасково – Териториално отделение – Свиленград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg