Откриха изчезналото момиче във Велико Търново


Откриха изчезналото момиче във Велико Търново

Снимка БГНЕС, архив

Открито е 11-годишното момиче, което се издирваше във Велико Търново, съобщиха от ОДМВР Велико Търново. Детето е от Габрово и е било на екскурзия с ученическа група във Велико Търново.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че се издирва 11-годишно дете с ментални проблеми от Габрово. То се бе загубило в района на крепостта Царевец.

5 часа полиция и музейни работници издирваха четвъртокласничката около хълма Царевец. 3 пъти са обходени всички потайности зад крепостните стени. След като камери на обекта засекли момиченцето да напуска само през портите на крепостта, периметърът бе разширен.

„Учителките разказаха, че детето било много затворено. Контактувало само с две свои съученички, с които се изкачили до патриаршията. Били заедно, но само докато другите момичета се обърнали, то изчезнало. Не съм забелязала кога е излязло от крепостта, днес имахме страшно много ученически групи, защото всеки последен четвъртък от месеца входът е безплатен“, обясни служителка от охраната на Царевец, пише „24 часа“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg