Отиваме на избори! Край с ПП-ДБ

България отново отива на избори! Това обяви на извънредна пресконференция ротационният премиер от ГЕРБ Мария Габриел, която призна, че утре, понеделник, 18 март, ще върне празен мандат на президента Румен Радев.

Вече стана ясно, че преговорите приключиха с провал преди малко, тъй
като ПП-ДБ са отказали всички предложения на ГЕРБ. „Имаме фундаментално различие по това ГЕРБ да бъде приет като равнопоставен партньор“, каза Мария Габриел.
„За нас България има нужда от стабилност“, каза още тя. Първоначално, ПП-ДБ са отказали договорени до момента квоти за министри на ГЕРБ и всякаква възможност партията на Бойко Борисов да има повече от едно министерско кресло.

След това е било отказано и подписването на коалиционно споразумение, като през цялото време ПП-ДБ са настоявали да се говори само и единствено за регулаторите. При обсъждането на имена за министри от ГЕРБ предложенията са били атакувани персонално.

Финално от партията на Бойко Борисов предложили да не се договаря в момента ново правителство или споразумение, а да се извърши първоначално договорената ротация – Мария Габриел става премиер, а Николай Денков – вицепремиер. И това е било отказано.

Затова – край с брокерите ПП-ДБ, България отива на избори!