ОТВРАТ: Гонзо станал шеф на БФС с 2 млн. лева, Самоковеца поръчал са го кастрират заради Цеци Красимирова

Груб политически натиск и раздадени подкупи на футболни делегати в общ размер от 2 милиона лева стоят зад избора на Георги Иванов за президент на българския футболния съюз, установи разследване на „Уикенд“.

Миналия петък 47-годишния пловдивчанин изненадващо за широката публика, но очаквано за познаващите задкулисието в родния футбол, спечели на първия тур изборите за шеф на БФС, събирайки 235 делегатски гласове от общо 469. Впечатляващ детайл е, че Гонзо събра точния брой гласове – 50%+1, за да избегне балотаж с Димитър Бербатов (181 гласа).

Гонзо заменя на президентския трон отдавна компрометирания доскорошен свой началник в БФС Борислав Михайлов, който беше принуден да си тръгне след 20-годишно управление не без политическа и прокурорска намеса вследствие на бурно обществено недоволство, ескалирало до насилие по улиците.

Начинът, по който Георги Иванов триумфира на конгреса над ползващите се с огромна обществена подкрепа Димитър Бербатов, Стилян Петров и Мартин Петров, показа, че бившия нападател на „Левски“ и националния отбор не е разчитал на личните си качества, авторитет и обаяние, за да спечели футболните делегати, а се е ползвал с институционална, политическа и финансова подкрепа, за да оглави българския футбол и да прилага методите на управление на близкия си приятел и сътрапезник Борислав Михайлов.

Няколко независими един от друг източници от футболните среди разказаха, че Гонзо е пазарувал масово гласове на делегати в последните дни преди конгреса в хотел „Маринела“, като представителите на аматьорските футболни клубове, които преобладават, са продавали вота си срещу суми, достигащи до 20 000 лева. Георги Иванов се е ползвал с подкрепата на две политически партии – ГЕРБ и ДПС, откъдето е получил между 65 и 80 гласа.

„Президентите на футболни отбори от четвъртото най-ниско ниво на българския футбол от Великотърновския, Варненския и Пловдивския регион, са били притиснати от кметовете на населените места да дадат вота си за Георги Иванов.

Казвано им е, че ако гласуват за Бербатов, общините ще намалят и дори спрат финансирането им. В ниските нива на футбола селските кметове са неформални президенти, защото те осигуряват почти изцяло издръжката на местните отбори. Имало е пробив дори сред делегатите от Благоевградска област, откъдето е Димитър Бербатов“, свидетелства дългогодишен футболен президент на аматьорски клуб от Софийска област.

Буквално в нощта преди проведения конгрес пък дясната ръка на Борислав Михайлов – изпълнителния шеф на БФС Борислав Попов, съвместно с действащ член на Изпълкома на футболния съюз и спонсор на централата, са провели серия от срещи с делегати, на които са били раздавани пари в пликове и са се поемали ангажименти бъдещия президент Гонзо да подсигури екипировки и топки за футболните клубове.

„Сумите са варирали от 3000 до 20 000 лева в зависимост от ранга на подкупения делегат. Общата сума, която е похарчена, за да бъде избран Гонзо за президент, е около 2 милиона лева. По-голямата част от парите са осигурени от черната каса на БФС, контролирана все още от Боби Михайлов чрез приближения му Борислав Попов, който почти сигурно ще остане на поста си и при Гонзо“, разказва дългогодишен футболен деятел.

Други източници от футболните среди свидетелстват, че кандидатурата на Георги Иванов – Гонзо е получила мощен тласък в седмицата преди провеждането на конгреса вследствие на намеса на най-богатият и влиятелен президент на футболен клуб в страната.

„Допреди олигарси да се намесят в полза на Георги Иванов, се смяташе, че фаворитът на хората зад Боби Михайлов е неговият вицепрезидент Михаил Касабов. Той се ползваше и с неформалната подкрепа на ГЕРБ и ДПС до сряда, когато някой натисна копчето в полза на Гонзо и се спусна заповед той да бъде избран за наследник на Михайлов“, разкрива футболен делегат.

Според думите му, прът в колелото пред избора на Бербатов за шеф на БФС е бил сложен още преди няколко месеца, когато от футболната централа изхвърлиха над 70 аматьорски отбора заради участието им в уж нередовен конгрес, свикан от екипа на Бербатов.

Друг разказва, че Димитър Бербатов и екипа му също са търсели политическа подкрепа, но са я получили само частично в лицето на президента Румен Радев, но не и от „Продължаваме промяната“, ДБ и ГЕРБ. Във футболните среди даже върви слух, че мениджъра Георги Градев успял да осигури подкрепа от Бойко Борисов преди около месец, но лидерът на ГЕРБ поставил условие кандидатът на опозицията да е някой измежду Стилян Петров и Мартин Петров, но не и Бербатов. Предложението било категорично отхвърлено и така впоследствие Гонзо се превърнал във фаворита на съуправляващата партия от „сглобката“.

Показателна за ролята на ГЕРБ при избора на Гонзо е присъствието на двама техни кметове в Изпълнителния комитет на БФС, предложен от Иванов – кметовете на Враца и Велико Търново Калин Каменов и Даниел Панов.

Упорито се мълви, че Даниел Панов, който наскоро оглави и Сдружението на общините в България, е бил особено активен в уреждането на делегатски гласове в полза на Гонзо и то не само от Великотърновския регион.

Още при първото си изказване като президент на БФС пък Георги Иванов демонстрира ролята си на марионетка, чиито конци са дърпани от задкулисието – предложи за член на Изпълкома покойния депесар Камен Костадинов, след като не можа да разчете на подаденото му от Атанас Фурнаджиев листче името на кмета на Враца Калин Каменов.

Индикациите, че новият президент на БФС Георги Иванов ще управлява родния футбол по идентичен начин и с почти същия екип като на Боби Михайлов, бяха потвърдени от самия Гонзо. Според изказванията му след спечеления конгрес той ще „продължи вече поетия от Борислав Михайлов курс“ и че предшественика му е „поставил основите за успешното развиване на българския футбол“.

Единственият светъл лъч за българския футбол от конгреса на БФС беше категоричния отказ на триото Бербатов – Стилян – Мартин Петров да се превърнат в част от статуквото. И тримата признаха загубата и изразиха категорично становище, че няма да обжалват резултатите от гласуването, но и че не искат да участват в управлението на БФС под ръководството на Гонзо. А Мартин Петров разочарован обяви, че заминава за Мадрид, тъй като трябвало да почисти басейна в къщата си за предстоящия летен сезон.

Алкохолик и наркоман като Боби Михайлов?

Изборът на Гонзо за нов президент на БФС предизвика „взрив“ от недоволство в социалните мрежи, които се препълниха и с остроумни смешки за образователния ценз, а и за възпитанието на 47-годишния бивш голмайстор на „Левски“.

Сред най-споделяните фотографии на Гонзо не бяха тези от победата му на конгреса, а снимка, правена преди години, на която се вижда как пловдивчанинът уринира посред бял ден върху трафопост. Стари видеоклипове, припомнени от футболни фенове чрез споделяне в социалните мрежи пък показаха как Иванов крещи, ръкомаха и псува като хамалин по време и след футболни мачове в качеството си не на ритнитопковец, а на технически директор на БФС.

През последните няколко години Гонзо пие твърд алкохол буквално всеки ден, като в много случаи надига чашата с водка, уиски или вино още от обяд, обясниха футболни функционери. Според думите им, Георги Иванов е алкохолик като Борислав Михайлов и даже пие повече от него по обясними причини – далеч по-млад е и носи много повече. Към ежедневната си дажба от минимум полови литър твърд концентрат, Гонзо прибавя и две кутии цигари.

Още като футболист в активна състезателна възраст пловдивчанинът пушеше като комин, но в интерес на истината, тютюнът не се отразяваше на формата му. „Фаса прави паса, алкохола прави гола!“, неведнъж е отвръщал Гонзо на критиките, че води унищожителен начин на живот. Все пак любовта на Иванов към чашката и цигарата стана причина той да не съумее да направи кариера в Европа.

Според упорит слух, който е разпространяван от десетки очевидци и то не само от футболните среди, Гонзо твърде често е под влиянието не само на алкохолни изпарения, но и на други опасни субстанции.

Разказват, че Иванов е пристрастен към белия прах и че е достоен конкурент на фолкпевеца Констанин в тази дисциплина. „Шмърка почти всеки ден, носят му половин или цял грам кокаин с добро качество – това е известно на всички”, твърди източникът. Иванов често се показва и на публични места в странно състояние и често е или хремав, или се почесва по носа – ясен знак, че се е подкрепил с „бело”.

Косьо Самоковеца заповядал да клъцнат „малкия Гонзо” заради Цеци Красимирова

Лафът за новия бардак със старите курви идва дюшеш за промените в БФС след падането на Борислав Михайлов от власт. Новият шеф на българския футбол Георги Иванов – Гонзо е досущ като своя предшественик и доскорошен началник Боби Перуката.

Особено, що се отнася до пороците. И двамата уж са семейни, с деца, но от край време сменят любовници като носни кърпи. Смвята се, че Гонзо повече от две десетилетия мами съпругата си Мариета, която стоически търпи.

Реклама

Списъкът със сексуални завоевания на Гонзо е дълъг и лачен. В разгара на футболната му кариера мадамите му се лепят като мухи на мед не само заради популярността му, но и заради смуглия вид и мъжкарското излъчване. Всичко в сърцето на голмайстора с №9 обаче започва и свършва с едно име – Цеци Красимирова.

Още от края на миналия век фаталната манекенка от Мездра пленява новоизгрялата звезда на „Левски“ и години наред го върти на малкия си пръст с безкрайни раздели и събирания заради несполучливия си улов на въшливи с пари бизнесмени.

Аферата им е белязана да бъде в тайна, далеч от хорските очи. Причината е, че красавицата става майка още преди да навърши пълнолетие. Ражда щерка си Джудит от 12-години по-възрастния Данчо Георгиев, за когото във времето не обелва дума публично. Докато двамата все още имат отношения, макар и извънбрачни, тихомълком започват срещите с Гонзо, който вече ходи с бъдещата си съпруга Мариета. Искрите палят гореща любов, поне от страна на футболиста.

След време влюбеният до уши Иванов е зарязан. Красавицата с очи на сибирска вълчица взима акъла на мафиотския бос Константин Димитров, по прякор Косьо Самоковеца. Напереният Гонзо не се предава и продължава да ходи като пале подир възлюбената си.

Заради Цеци джипа на Гонзо е откраднат по поръчка на Косьо Самоковеца от гаража на футболиста в столичния квартал „Павлово“. И до днес се носи мълва, че Косьо Самоковеца дава и друга мокра поръчка на мутрите си – да отвлекат футболиста и да отрежат назидателно пениса му заради дързостта му да преследва фаталната Цеци Красимирова.

За щастие на Гонзо, връзката на Цеци със Самоковеца не трае дълго, след като контрабандистът е застрелян като куче на площад „Дам“ в Амстердам от  наемен убиец. При екзекуцията Красимирова е рамо до рамо с него и по чудо не губи живота си.

Единият от куршумите засяда на милиметри от сънната ѝ артерия. Изкарва две седмици в кома, но лекарите успяват да я върнат към живота. Твърди се, че Гонзо е отишъл на крак в амстердамската болница, за да я види., а Цеци стискала в ръката си диамант, купен й от Косьо Самоковеца минути преди да го екзекутират.

Следват куп операции и дълъг период на депресия и безсънни нощи от кошмарната случка с Косьо Самоковеца. Когато скулестата хубавица се съвзема психически, в живота ѝ на бял кон се завръща Гонзо. Потайната двойка продължава да се крие, но папараци ги излавят в небрежна целувка – кадър, който и до днес обикаля из интернет.

В следващите години Гонзо и Цеци Красимирова се разделят и събират още няколко пъти. В това време мездренската мъжемелачка прави опити да оплете в мрежите си други сенчести милионери, но славата ѝ на фатална любовница не спира да я преследва. Естествено, самият Гонзо също не стои на сухо между разлъките, но винаги е готов да се върне в леглото на манекенката.

При последните им креватни отношения, влюбен-загубен Иванов дори налива една камара пари в козметичен бизнес под давлението на амбициозната манекенката. Салоните за красота на Цеци обаче бързо хлопват кепенци, а колко пари е хвърлил на вятъра славният левскар, само той си знае.

Наскоро знойната манекенка се разведе с американския милионер Майк Струмейтис и сега отново се отвори място под завивките ѝ за друг мъж. Кой знае, покрай властта и парите във футбола Гонзо пък може да се сети, че старата любов ръжда не хваща. В интервю за столичен вестник преди дни тя похвали Георги Иванов и го нарече „много свестен и порядъчен човек”.

Вършачката Светлана Василева също мина през кревата на пловдивчанина. В залеза на футболната си кариера деветката на „Левски” хлътва по изкусителната блондинка Светлана Василева, кипреща се по онова време с титлата „Мис Плеймейт”. Днес тя носи баровската фамилия Гущерова и живее в охолен живот като вярна съпруга, а основното ѝ занимание е да дундурка четирите си деца у дома.

Преди около десетилетие обаче същата тази примерна майка вършее като отвързана из креватите на футболисти и бизнесмени. В мрежите ѝ пада и самият Гонзо, заради когото ѝ лепват прякора Гонзовица. Тогава вървят митове и легенди за сексуалните умения на блондинката, особено в оралната любов, с които подлудила Иванов. Твърди се, че заради нея пловдивчанинът дори обмислял да се развежда със съпругата си Мариета, но в крайна сметка бракът им оцелява.

Гонзовица постепенно спира забежките си с футболисти и започва да гради днешния си уреден живот с богаташа-непукист Християн Гущеров.

Чернокосата версия на Гонзовица е скандалната Калина Паскалева. Името ѝ нашумява в еротичното риалити „Островът на изкушението”, където се изявява като изкусна съблазнителка и любовна интригантка. Няколко години по-късно знойната брюнетка минава като ураган през леглото на Георги Иванов, който вече е окачил бутонките и го играе треньор и футболен шеф.

Знае се, че любовното им гнездо е било в комплекса „Царско село”, известен със специалните си стаи за почасов отдих. На няколко пъти хора от персонала разпознават Паскалева посред бял ден, макар тя да се прикрива с шапка и слънчеви очила. Говори се, че тази афера на Гонзо стигнала до ушите на съпругата му Мариета от друга жена в обкръжението на пловдивчанина.

Твърди се, че това е бил най-кризисният момент в брака му, а Мариета била пред нервен срив. В крайна сметка Гонзо е прелъстен и изоставен от Калина, която започва да прави кариера като писателка. Впоследствие пише няколко скандални книги начело с „Дневниците на една курва”, където описва развратни истории от българския хайлайф. 

Няма как футболна фигура да мине без любовница от фолк средите. Чудното в чалга аферата на Гонзо обаче е, че вместо да свали някоя от най-оборотните певици, се хваща със залязващата Джина Стоева.

Макар да хваща мъжкото око, гонещата петдесетака певачка никога не е минавала за вървежна изпълнителка от калибъра на Камелия, Преслава или Галена. Все пак успява да привлече директора Иванов. Там обаче явно нещата са били чисто и просто сексуален нагон, без ангажименти. За мимолетната им афера се разбира, след като двамата са засечени в интимни пози в кола на паркинг в центъра на София.

Очаквано после и двамата си плюят на петите, а Гонзо ни лук ял, ни лук мирисал.

Горещи слухове назад във времето свързват по пловдивска линия Георги Иванов и с Мая Илиева, вдовицата на покойния главатар на мафиотската групировка ВИС-2 Георги Илиев. Двамата се познават от времената, когато Жоро Илиев ръководеше „Локомотив” (Пд). Отношенията им след смъртта на Главния през 2006 г. обаче са толкова потайни, че никой така и не можа да ги хване в крачка. С изключение на един обяд в лъскав ресторант, за който навремето издават от персонала.

Ако Мариета, жената на Гонзо можеше буквално да носи рогата на своя неверен съпруг, щеше да ходи сгъната на „Г”. Мнозина се чудят как Мариета преглъща всички изневери на мъжа си и наскоро дори отбелязаха 25-та годишнина от своя брак. Стават гаджета още през 1993 г., а на 14 март 1999 г. вдигат сватба. Порасналият им син Александър е вече на 24 г. и доскоро играеше футбол на „Локо” (Пд) и „Славия”, но по всичко личи няма да извърви пътя на баща си.

Самата Мариета е признавала, че е имало период, в който двамата с Гонзо са били разделени и са живеели в различни жилища. По думите ѝ бракът им се крепи на много компромиси.

Така въпреки всички изневери на съпруга си, така и не посмява да поиска развод.  През целия им съвместен живот Мариета се посвещава на дома и отглеждането на сина им Сашо. Едва наскоро съпругата на Георги Иванов поема по свой път и започва работа като детска учителка.

Става възпитателка в детска градина в столичния „Драгалевци”, чиято управителка е Диана Христова – съпругата на друг наш известен футболист от близкото минало Мариан Христов. Мариета и Диана са част от женски кръг футболни съпруги на бивши левскари – съотборници на Гонзо: Десислава (на Димитър Иванков), Мирела (на Станимир Стоилов), Теодора (на Цанко Цветанов) и Ирина (на Захари Сираков).

Имал афера и с депутатка

Георги Иванов се проявява като истински гларус край морето, където се забърква в още един любовен триъгълник. Докато е треньор на футболния отбор „Черно море”, Гонзо успява да свали новоизлюпената депутатка Боряна Георгиева от партията „Воля” на аптекарския бос Веселин Марешки.

Твърди се, че хубавицата се е домогнала до кресло в парламента заради Марешки, с когото имала отношения далеч отвъд партийните. Запознати разправят, че любовният триъгълник се разиграва в продължение на най-малко половин година, преди бившата манекенка, родом от Айтос, да се отдръпне деликатно от Гонзо. Боряна си дала сметка, че никога няма да има футболния мачо само за себе си и затова решава да се посвети изцяло на политическата си кариера покрай Марешки, която обаче така и не процъфтява.