Оръжейничката на филма на Болдуин бе осъдена за убийството

Съдебно жури осъди ръководителя на безопасността на оръжията за неволно убийство във връзка с фаталното прострелване на оператор от актьора Алек Болдуин по време на репетиция на снимачната площадка на уестърна „Ръжда“.

Присъдата срещу филмовия оръжейник Хана Гутиерес-Рийд възлага нова вина за смъртта на операторката Халина Хътчинс през октомври 2021 г., след като миналата година асистент-режисьорът не се призна за виновен за небрежно боравене с огнестрелно оръжие. Гутиерес-Рийд ще лежи в затвора година и половина, ако не обжалва решението, съобщи Би Би Си.

Гутиерес-Рийд беше изправена и пред второ обвинение – за фалшифициране на доказателства, произтичащо от обвиненията, че е предала малка торбичка с евентуални наркотици на друг член на екипа след стрелбата, за да не бъде открита. Тя е призната за невинна по това обвинение.

Веднага след като присъдата беше прочетена в съда, съдията нареди обвиняемата да бъде поставена под стража от депутати.

Болдуин, главен актьор и копродуцент на „Ръжда“, беше обвинен от голямото жури през януари по обвинение в неволно убийство. Той е насочил пистолет към Хътчинс на снимачната площадка край Санта Фе, Ню Мексико, когато стреля с пистолет, убивайки я и ранявайки режисьора Джоел Соуза.

Процесът беше преамбюл на насрочения за юли съдебен процес срещу актьора по единственото обвинение в неволно убийство. Болдуин не се признава за виновен.

Прокурорите твърдят, че Гутиерес-Рийд несъзнателно е внесла бойни патрони на снимачната площадка в ранчо в покрайнините на Санта Фе, като твърдят, че патроните са се задържали поне 12 дни до фаталната стрелба. В заключителните си речи прокурор Кари Мориси описва „постоянните, безкрайни пропуски в безопасността“ на снимачната площадка на продукцията и „изумителната липса на старание“ на Гутиерес-Рийд по отношение на безопасността на оръжията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg