Около 55 000 четвъртокласници са на изпит по математика


Около 55 000 четвъртокласници са на изпит по математика

Снимка: архив, БГНЕС

Около 55 000 четвъртокласници се явяват на национално външно оценяване по математика. Изпитът ще се проведе в близо 1740 училища в страната. Той  ще започне в 10 часа и ще продължи 60 минути. За учениците със специални образователни потребности са предвидени 30 минути повече, т.е. общо 90.

В 1738 училища ще има изпит, като се очаква да се явят около 55 000 ученици. Ангажирани са 13 645 квестори.

Решаването на теста предполага отбелязване на избран верен отговор или записване на свободен отговор в отделна бланка.

Тестът за НВО по математика в края на IV клас съдържа 25 тестови задачи.

Оценките от националното външно оценяване се изразяват в брой точки и се вписват в удостоверението за завършен начален етап на основно образование.

Преди започването на изпита учениците се настаняват в залата не по-късно от 9,45 часа.

Всеки ученик трябва да носи химикалка, която пише с черен цвят, молив и гума и чертожни инструменти. Ученик с нарушено зрение носи и брайлова машина, брайлов дисплей, брайлови прибори за чертане, техническо средство за уголемяване на шрифта при работа с компютър и оптични средства.
Нека учениците бъдат спокойни, да четат внимателно условието на всяка задача и да отбелязват верния върху индивидуалната бланка за отговори. На въпросите с избираем отговор в кръгчето със съответната буква вписва знака Х, а отговорите на въпросите със свободен отговор пише на предвиденото за това място, напомнят от просветното министерство, цитирано от БНР.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg