Общината пуска на търг един от най- апетитните си имоти в центъра на цената на луксозен апартамент

Кметът Здравко Димитров внесе в извънреден порядък пускането на търг един от най- ценните и апетитни имоти на община Пловдив. На сесията в четвъртък общинските съветници ще решават дали да се пусне процедурата за терена от 508 кв. метра на у. „Велико Търново“ 7. Това е втори опит градските власти да продадат имота. Преди година също имаше такова предложение към съветниците. Тогава обаче градоначалникът го изтегли преди заседанието. Това, което прави впечатление е, че пазарната оценка на имота, върху който е бил бовшия Родопски пансион се е стопила наполовина, противно на растящите пазарни цени. В предложението се вижда, че оценката на независимия оценител Светла Неделчева е за 584 000 лева, като през септември 2022 г. цената доближаваше 1 милион лева.

Не е ясно на какво основание оценката на имота е претърпяла такава драстична редукция и сега апетитният парцел, който се намира на вероятно най- скъпата улица в Пловдив, струва колкото средноголям луксозен апартамент в града.

Все пак общинските съветници могат да предложат по-висока цена от тази на пазарната оценка, като това ще се случи на самата сесия.

Имотът е от 508 кв.м, като върху него има няколко постройки, включително и къща с обща застроена площ от 250 кв. м. Там се е помещавала и първата сграда на Родопския пансион в Пловдив.

Източник: trafficnews.bg