Областният управител на Бургас с позиция за имотен спор на „Росенец“, свързан с Доган

Нови претенции за земя в парк „Росенец“. Фирма, свързана с почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, иска да бъде вписана като съсобственик на терен, на който има триетажна масивна сграда и подпорна стена до лятната резиденция.

Фирмата „Стейтлайн“ се води като един от собствениците на лятната резиденция на Доган в парк „Росенец“. През годините, по тяхна инициатива, има многократна промяна на кадастралната карта на региона. Сега дружеството иска да бъде вписано и като съсобственик на терен от над 35 декара. 

„Тя започва от върха на полуострова, след това има брегоукрепване, което е под една известна оранжерия, след това следва обявената за незаконна триетажна сграда“, обяви областният управител на Бургас Пламен Янев.

свързани

Той обжалва това искане, тъй като в границите на имота попадат и площи от морското дъно и морската акватория, както и крайбрежна ивица и скали. Освен това, след протестите през 2020 г., проверка на институциите доказа незаконното строителство до лятната резиденция на Доган.

Целта прозира между редовете. Те желаят да бъдат вписани като съсобственици и с това да се спре процедурата по събаряне на сградата и след това точно мястото и мястото със сградата да им бъде предадено на тях“, убеден е Янев.

Досега бургаските власти правят вече три опита за събаряне на незаконните обекти, тъй като при обявените обществени поръчки липсваха желаещи.  С директно възлагане досега са премахнати сграда на плажа и павилиона на охраната.

Ще има ли ротация на кабинета или вървим към предсрочни избори?

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Източник: Bgonair.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *