ОБИДЕН: Даниел Лорер цепи ПП – държи между 7 и 10 депутати

Кръгът на Даниел Лорер в „Продължаваме промяната“ ще подкрепи експертен кабинет с мандата на ГЕРБ. Това научи „Филтър“ от приближени на Кирил Петков и Асен Василев, с които третият в партията не е в отлични отношения в последните месеци.

Засега това са само предположения, но съмненията в тази посока се засилват с всеки ден след изборната нощ. Тогава от ПП обявиха, че ще останат в опозиция, но съобщението е писано от пиара на брокерите Найо Тицин под диктовката на ексцентричния Кирил Петков. Позицията не е била съгласувана с Лорер.

Той беше кандидат и за евродепутат, каквото било голямото му желание. Лорер беше трети в листата за Брюксел, но беше изместен с преференции от Радан Кънев и депутата без висше Ицо Хазарта, които бяха 5-и и 6-и.

Така за пореден път му се разминава висок пост, след като не стана еврокомисар преди година. Поредният провал на Лорер на евроизборите като част от листата на „Продължаваме промяната“ изострил още отношенията му със съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев, издават от лагера на двамата.

Във все по-оредяващата парламентарна група на ПП-ДБ обиденият Лорер ще има от 7 до 10 верни последователи, които се очаква да го последват в подкрепата на експертен кабинет, каквато е най-голямата вероятност, ако въобще има правителство.

За това, че Лорер е искал най-много да стане евродепутат, говори и кампанията му. В нея той отправяше международни послания и загърби вътрешнополитическите проблеми. Срещаше се с представители на международни организации, пускаше видеа на европейски чиновници, които го подкрепят лично.

Очаква се разцепление в „Продължаваме промяната“. В „Демократична България“ то вече е факт. Оставката на Христо Иванов не е случайна. Още в нощта на изборите е имало разговор на висок тон с назначения за генерал Атанас Атанасов за политиките, които трябва да водят, уточнява източникът от ПП.