НУЛА ИЗБИРАТЕЛИ: Кирил Петков и Николай Денков се върнаха от Турция с подвити опашки

Кирил Петков И Николай Денков от бизнес структурата „Продължаваме промяната“ се изтъпаниха в турския град Бурса да търсят избиратели на фона на ужасяващото потъване преди вота, но след среща с ръководството на местната организация „Балгьоч“ стана ясно, че избирателите с български паспорти в „столицата на изселниците“ масово ще гласуват за ДПС на изборите на 9 юни.

Това става ясно от думите на съпредседателя на ПП Кирил Петков и председателя на дружеството „Балгьоч“ в Бурса Емил Балкан., предаде 24Родопи.

„Срещнахме се с нашите приятели от БАЛГЬОЧ. Говорихме, че единственият начин българските турци в България да просперират е да са свободни, да са независими и да живеят в една нормална европейска държава. А общността на българските изселници вече има нови приятели от ППДБ. Ще работим заедно и ще подобрим моста между тях и България. Това е началото на едно дългосрочно приятелство и партньорство“, написа във фейсбук Кирил Петков след срещата. В залата на „Балгьоч“ беше и бившият премиер Николай Денков.

Всички местни медии пък разпространяват призива на Емин Балкан за единството на хората с двойно гражданство, в който той апелира изселниците в Бурса да гласуват за ДПС и дори да пътуват до България и да упражнят правото си на вот в родните места в Кърджалийско, Хасковско и др.

Емин Балкан приканва през Анадолската агенция 73 хиляди души, които имат право на вот на 9 юни, да гласуват за ДПС, не за измамниците от ПП. Той уточнява, че в район Бурса ще има 41 избирателни секции.

Отбелязвайки, че нашенците трябва да подкрепят гласуването за развитието на България и напредъка на нейната демокрация, Емин Балкан ги призовава: „Трябва да продължим подкрепата си за ДПС. Колкото повече наши братя и сестри в парламента със сигурност ще да бъде в наша полза. С други думи, българските турци ще бъдат на власт и в Турция, и в България“.