Нов проблем за полицията в Пазарджишко – няма къде да съхраняват отнети коли

В пазарджишка област вече няма къде да съхраняват отнетите коли на пияни и дрогирани шофьори. Почти е изчерпан капацитетът на служебните полицейски паркинги. Съвместно с финансовото министерство и с НАП се търси решение на проблема.

За малко повече от половин година в Пазарджишко са конфискувани десетки коли на шофьори, заловени да карат на наркотици, или с алкохол над допустимата норма – 1,2 промили.

„До момента на територията на цялата област Пазарджик в поделенията на МВР има иззети 70 моторни превозни средства. Те се съхраняват в прилежащите територии на районните управления в областта“, каза Мирослав Стоянов от ОДМВР – Пазарджик.

свързани

Опасенията са ,че съвсем скоро капацитетът на служебните полицейски паркинги в областта ще се изчерпа.

„Като се има в предвид, че на тези места се съхраняват не само иззети моторни превозни средства, които са собственост на водачи, употребили алкохол или наркотици, а и всякакви други моторни превозни средства, които са иззети в хода на досъдебни производства, които са станали обект на престъпление или с тях е извършено престъпление и те са под разпореждане било то на прокуратурата или на съда“, отбеляза Стоянов.

свързани

По закон, след като един автомобил бъде конфискуван, НАП трябва да организира търг и да го продаде. До момента обаче в пазарджишко няма продаден нито един такъв. На запитването ни от НАП отговориха, че от началото на септември миналата година до момента, при тях е постъпила информация за отнети 20 коли. От тях се продават едва 4, защото останалите са прекалено стари – на над 20 години.

От агенцията поясняват, че друга причина за липсата на интерес към тези автомобили е, че повечето са спрени от движение за срок от 6 месеца до 1 година. За съжаление обаче тази тежест остава валидна и за новите собственици, което рязко снижава интереса към търговете, организирани от НАП.

Вижте повече в репортажа.

Какво ще правиш на 9 юни?

Източник: Bgonair.bg