НОВИ БРУТАЛНИ УДАРИ НАПРАВИ АНТИКОРУПЦИОННАТА КОМИСИЯ ПО „АФЕРАТА САЛИ ТАБАКОВ“! В БАНКИ И СЕЙФОВЕ РАЗКРИХА ОГРОМНИ СУМИ ПАРИ, МОНЕТИ И ЗЛАТО!

Както вече стана ясно, на 21 юни т.г. при брилянтно изпипана акция екип на Комисията по противодействие на корупцията влезе в къщата на бившия областен председател на ДПС – Варна и общински съветник от ДПС Сали Табаков, заради разследване продължило 8 месеца във връзка с незаконна сделка с обществени поръчки от МОН на стойност 28 милиона лева, от които 20 милиона потънаха в ущърб на държавата.

Преди осем месеца КПК получи сигнал от afera.bg.,откъдето започна разплитането на „аферата Сали Табаков“.

Благодарение на брилянтната работа на КПК Софийска градска прокуратура повдигна обвинения на Сали Табаков и тъста му Захир Османов /през чиято фирма минаха милионите от обществените поръчки/ за пране на пари и за сключване на неизгодна сделка в ущърб на държавата, като случаят е определен като много тежък.

Съдът категорично и безапелационно наложи постоянна мярка „задържане под стража“ на Сали Табаков, и мярка „домашен арест“ за над 80 годишния му тъст Захир Османов.

При обиските в къщата на Сали Табаков бяха открити 30 000 незаконни патрони и гранати, които пък са обект вече на досъдебно производство във Варненска окръжна прокуратура.

В  къщата на Сали Табаков КПК откри тайна стая, маскирана със стена и мебели.

От къщата на Сали Табаков бяха иззети общо 320 000 лева, 510 000 евро и 272 златни монети с приблизителна стойност от 1 146 100 лева.

От дома на тъста на Табаков – Захир Османов бяха иззети общо 547 000 евро и 50 000 лева.

Екипите на КПК не са спирали денонощната си работа във Варна на терен от 21 юни т.г. досега.

Разпитани са изключително ценни свидетели, които уличават корупционната дейност на Сали Табаков и сие.

Екипът на КПК, който продължава разследването на терен във Варна, са направили нови брутални удари по „аферата Сали Табаков“, като са открили огромни суми пари в банки и сейфове.

Открити са в сейфове и огромни количества монети, както и голямо количество злато.

Очаквайте ексклузивни подробности за новите разкрития на КПК.

АФЕРА наблюдава позорното поведение на медиите относно перфектната работа на КПК и блестящата акция, която проведоха във Варна.

Дни наред слугинските медии не посмяха да тиражират новината, а онези, които я коментираха – медии, свързани с жълтопаветниците – оплюват КПК, че удряла човекът ПП/ДБ Андрей Гюров като „политическа поръчка“. Чудят се и как да вкарат изключително успешното разследване на КПК за Сали Табаков и компания пак в графата „поръчка“.

Никаква поръчка няма, журналя!

Написах го вече и пак ще го повторя!: Брилянтна работа на КПК. Удар, който не помня да е правен в такива размери на разкрити доказателства за пране на пари на политическа фигура у нас.

Свидетел съм как КПК работи по „аферата Сали Табаков“ – професионално и без никаква спирачка. И очевидно това не е удобно на някого, за да се задействат точно поръчковите журналя да плюят КПК.

Видях какво могат тези мъже и така както удариха тази схема на пране на пари във Варна, съм сигурна, че ще успеят да заковат и много други изживяващи се за „топ“ играчи. Които днес са впрегнали слугинските си медии да пищят срещу КПК.

Веселина Томова

Източник: afera.bg