Ники Дойнов сбъднал голямата си мечта чрез съпругата си

Ники Дойнов е от родните телевизионери, които рядко открехват завесата на личния си живот. Това, което се знае за него е, че е щастливо обвързан с бившата стюардеса Петя Иванова. Преди да се задоми, тя е работила за кувейтските авиолинии, а като днешна дата си изкарва хляба като брокер. Съпрузите се радват и на 7-годишне син – Марко. Журналистът сключи брак с половинката си преди 4 години в частна луксозна винарна край Ивайловград.

Собствениците на избата станаха техни кумове, а църковната церемония се състоя в храма „Преображение Господне“.

 

Колеги от близкото обкръжение на Дойнов разкриват, че на сватбата му, са били поканени около 80 души, голяма част от които тв звезди, в това число и дългогодишната му екранна партньорка Ани Салич. Присъствал дори и конкурентът му от bTV Юксел Кадриев, с когото са дългогодишни приятели, макар да се борят за рейтинг в различни медии.

 

Датата, на която влюбените избрали да чуят „Менделсон“, не е случайна. Те искали да организират церемонията на Еньовден, защото имали сантимент към народните обичаи. Младоженците дарили всички гости с ръчно направени венци от лековити растения. За доброто настроение на присъстващите пък се погрижили народни танцьори, както и певицата Деси Добрева.

 

Сега Дойнов и съпругата му живеят в баровски апартамент в елитна кооперация в столичния кв. „Изток“. Домът им е обзаведен изцяло по поръчка, а за интериора са използвали услугите на дизайнери.

 

В миналото жената на журналиста е работила като стюардеса, но сега трупа стаж като брокер на недвижими имоти. Петя вече е семейна дама и няма възможност да лети толкова често до близки и далечни дестинации. Тя иска да има повече свободно време за сина си, затова предпочита да се развива в малко по-спокойна професия.

 

 

Водещият на Нова тв до последно криеше, че ще става баща. Дори колегите му не бяха запознати с този факт. Родителите дълго се чудили как да нарекат наследника си – искали нещо нетрадиционно, но в същото време благозвучно. Накрая се спрели на Марко – древно еврейско име, означаващо борец, а според латинския прочит се превежда като „мъжествен“.

 

Близки до новинаря издават, че той старателно подготвил всичко в дома си, за да посрещне новия член на семейството. С жена му обзавели детска стая още когато преминали първите критични месеци от бременността. Интериорът бил решен в светли бежови тонове, а Дойнов се изръсил с прилично голяма сума за бебешко креватче по настояване на съпругата си, която искала само най-доброто за наследника им.

 

51-годишният журналист дълго време отказваше да скъса с ергенлъка, но ето че сега е по-щастлив от всякога. Преди да срещне Петя, той твърдеше, че има време да си поживее, и през ум не му минаваше да се обвързва сериозно. Екранният партньор на Ани Салич стана баща на 44 години. „Като мина 50, тогава ще мисля за семейство“, подхвърлял е Ники уж на шега в свои интервюта.

Щом срещна настоящата си жена обаче, бързо забрави за тези думи и се впусна сляпо в приключението, наречено семеен живот.

 

Ники е споделял, че се запознал с Петя по интересен начин. Тя била инициатор на първия им разговор, като му написала съобщение в социалната мрежа.

„Запознахме се през 2015 г. на Бъдни вечер. Бяхме приятели във Фейсбук, но не се познавахме. Аз му писах, съобщението бе много приятелско, с пожелание за настъпващата Коледа, а на следващия ден той ме покани на вечеря. Познавах го от екрана, но ми беше интересно да усетя дали е добър човек. Исках да видя дали е чувствителен. За Нова година не бяхме заедно, но още на 1 януари ми се обади и ме покани отново“, споделяла о половинката на телевизионера.

 

„Когато се запознаеш с хубава жена, първите ти мисли не са точно за брак. Първите хора, с които я запознах, бяха Юксел Кадриев и Илия (бившият шеф на новините в Нова). Отидохме на пиано бар и дойде Пейо от „Имаш поща“. Изкарахме си страхотно. Разбрах, че ще ставам баща след концерт на любимата ми група в Англия. Вълнението беше огромно“, разказвал е на свой ред водещият.

 

Журналистът вече 27 години се занимава с телевизия, но като съвсем млад, точно след излизането му от казармата, е работил и други неща – бил е общ работник, сервитьор, продавач в магазин. Така и не сбъднал голямата си мечта да стане пилот. Още от малък той бил толкова впечатлен от летенето, че все настоявал с приятелите му да ходят на аерогарата, за да ядат сладолед и с часове да гледат как излитат и кацат самолетите. Водещият мечтаел точно това да е неговата професия и дори кандидатствал във Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия. За беда или късмет, той се провалил на изпитите и не го приели.

 

Препъникамък се оказали точните науки. Математиката не му вървяла и изкарал двойка. Това сложило край на бляна му да стане пилот на изтребител. По ирония на съдбата водещият си е взел бившата стюардеса за съпруга и казва, че сега е много щастлив в личния си живот.

Източник: Уикенд