Необходими са около 50 000 лв. за уреди за деца на конна база „Ахил“

Екипът на новата конна база „Ахил“ организира кампания за събиране на средства за изграждане на детска площадка с уреди за деца със и без специални потребности.

„Целта на съоръжението, което предвиждаме да е повече от 100 кв.м, е да дадем възможност на всички деца да играят заедно. Постоянно си говорим за приобщаване, толерантност, разбиране, но когато тези деца не се срещат едни с други това няма да са случи на думи“, каза основателят на конната база Ваня Тодорова в студиото на „България сутрин“.

Заедно с конната и ерготерапия, която ще се провежда и в новата конна база, идеята е там да има и голяма детска площадка за организиране на събития. Проектът е насочен и към родителите на деца със специални потребности, които да могат да разширят социалните си контакти.

„Кандидатствахме по програма към фонд „Социална закрила“ – изграждане и поддържане на материална база, но не бяхме допуснати дори до оценка. Затова сега разчитаме на дарения. Нужни са около 50 000 лв. Голям е призивът ни и към корпоративни дарители“, заяви Тодорова.

Чрез ефира на Bulgaria ON AIR тя уточни, че някой може да се ангажира с дарения по конкретно направление – ударопоглъщаща настилка, въртележка. В проекта всеки компонент е с конкретна цена, която включа доставка и монтаж.

„Терапевтичната работа си е целево насочена, с конете с ерготерапевтичните уреди. Обединението на двете терапевтични практики дава много ползи“, допълни Ваня Тодорова.

Гледайте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg