Най-после връщат у нас обвинения за убийството в Цалапица


Най-после връщат у нас обвинения за убийството в Цалапица

Снимка БГНЕС, архив

В изпълнение на Европейска заповед за арест, изпратена от Окръжна прокуратура-Пловдив до съдебните власти в Кралство Дания, на 20 март 2024 г. на съдебните власти в България ще бъде предаден обвиняемият Рангел Бизюрев. Той ще бъде доведен на летище „София“ от екип на Главна дирекция „Охрана“ към Министерството на правосъдието.

30-годишният Бизюрев е привлечен като обвиняем задочно от Окръжна прокуратура-Пловдив за това, че на 20.07.2023 г. в с. Цалапица, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил Д.М., на 24 г., като убийството е извършено с особена жестокост – престъпление по чл. 116 ал. 1, т. 6 пр. 3 вр. чл. 115 от Наказателния кодекс. След повдигане на обвинението той бе обявен за издирване, а на 29 ноември 2023 г. е задържан в град в Кралство Дания. Тамошните власти го предават на България след решение на две съдебни инстанции – на Градски и на Върховен съд, като решението на Върховния съд е окончателно.

След привеждането на обвиняемия в сектор „Арести“, Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

След кацането Бизюрев ще бъде отведен в столичния следствен арест, а на следващия ден ще бъде конвоиран в Пловдив.

Правилата за конвоиране на задържани и осъдени не позволяват превозването между различни населени места да се извършва в тъмната част на денонощието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *